Vad är det för American Academy of Audiologi?

grundades i januari 1988 har American Academy of Audiologi bli den största organisationen av audionomer i världen. Akademin erbjuder utbildning, forskning och utveckling av dess medlemmar, samtidigt främja allmänhetens medvetenhet om hörselnedsättningar. Med mer än 11. 000 medlemmar, är akademien är avsett att främja kvalitet hörsel vård genom att främja audiologi yrke.

American Academy of Audiologi började när en grupp ledande inom området organiseras på Baylor College of Medicine i Houston, Texas. Det enda syftet med mötet var att skapa en oberoende nationell organisation av audionomer. Organisationen skulle tillgodose den unika frågor och bekymmer av yrkesverksamma inom området audiologi. Strax efter mötet, var en rådgivande kommitté valt att inrätta en nationell myndighet, befäl utvalda, och inleder uppbyggnaden medlemskap.

Dr James Jerger, den audionom som kallade mötet i Houston, blev organisationens första president. Akademien bildades i juni 1988, och den första nationella konvent ägde rum i april 1989, med nästan 600 audionomer ska gå. American Academy of Audiologi fortsatte att växa med över 7. 000 medlemmar från 2001, och mer än 11. 000 år 2008.

Akademin strävar efter att främja vetenskap och praxis audiologi, och att främja erkännande av dess medlemmar som experter inom hörsel och balans. På 20-årsjubileum av starten, förklarade den rådgivande nämnden 30 januari skulle vara Grundare dag för American Academy of audiologi, för att hedra och fira milstolpen. För att hedra Dr James Jerger de grundarna av organisationen, ett konferensrum i Akademins Capitol Hill kontor döptes The James Jerger konferensrum.

Akademin publicerar en forskning tidskrift, Journal of American Academy of Audiologi , tio gånger per år. De även tillhandahålla en tidskrift, Audiologi Idag , som publiceras två gånger per månad, och ett nyhetsbrev, AT Extra , som finns månadsvis via webben. Dessa publikationer är endast tillgängliga för medlemmar i organisationen.

För att bli medlem i American Academy of audiologi, skall en ha särskilda intyg, inklusive en magisterexamen i audiologi. Akademin har också flera olika nivåer av medlemskap som omfattar Fellows, anknutna företag, internationella medlemmar, och studenter. Dessa medlemmar måste noggrant följa Akademins etiska regler, som liknar den för andra medicinska yrken. Andra medlemskap typer är Liv, pension, och funktionshindrade, som alla har sina egna speciella krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.