Vad är Mindfulness Based Stress Reduction?

Mindfulness-baserad stress reduktion (MBSR) är en form av karosseri som integrerar avslappningsövningar, meditation och mjuka sträcker sig genom yoga. Den terapeutiska nyttan av att praktisera mindfulness-baserad stress reduktion har konstaterats vara användbara för att bekämpa olika sjukdomar och villkor. Det är också i rask takt har ett terapeutiskt verktyg i västra psykologi och psykiatri. Men de grundläggande principerna om mindfulness-baserad stress reduktion inte är en New Age-utveckling. I själva verket var de etablerades för mer än 2. 500 år sedan i det antika Indien.

Buddha, grundaren av Buddhismen, krediteras med att definiera mindfulness och främja sin praxis i vardagen. Kort sagt är mindfulness lever i nuet. I meditativa praktiken är det möjlighet att helt återgå till detta efter överväger det förflutna eller framtiden. Tillsammans de verktyg som används i mindfulness-baserad stress reduktion utbildning gör det möjligt för utövaren att gå längre än uppleva livet som en tävling för att få från en händelse till nästa. Samtidigt, mindfulness-baserad stress reduktion tekniker möjligt för en enskild att uppmärksamma sin inre dialog, men utan lust att tystnaden, filtrera eller kontrollera pågående själv-talk.

Genom att erkänna dualiteten i ens inre och yttre verklighet, är den enskilde fritt att fokusera på vad som är och vad som inte uppfattas. Annars kan man utveckla och bli för fäst vid automatisk inställning, om än omedvetet. Med andra ord får vi fångat upp i levande livet enligt manus vi tror finns och inte den som vi skapar för oss själva. Mindfulness-baserad stress reduktion utövare erkänna att utan denna utökade anser att det finns en minskad medvetenhet om kropp-själ-förhållandet. Som sådan, däri ligger den största potentialen för att utveckla sjukdomen.

Till exempel har det varit väl etablerad att medvetandet är en kontroll faktor för stressrelaterade sjukdomar som påverkar kroppen. Mindfulness-baserad stress reduktion ger en säker, effektiv och icke-farmaceutiska åtgärder för att lösa sådana störningar. I själva verket har mindfulness-baserad stress reduktion metoder använts för att framgångsrikt behandla reumatoid artrit, kronisk smärta, högt blodtryck, och även HIV och cancer.

Ett intressant inslag i mindfulness-baserad stress reduktion terapeutiska modellen är sporadisk användning av kampsport för att hjälpa människor att hantera kronisk smärta och nedsatt rörelseförmåga. Även denna verksamhet kan tyckas strida mot lugnet i medling och yoga, samma principer mindfulness-baserad stress reduktion tillämpas. I detta fall är dock syftet att ersätta atrofi med ökad fyllda åtgärder.

University of Massachusetts Medical Center är hem till den berömda Mindfulness baserat program Stress Reduction. Programmet, som utvecklats av Dr Jon Kabat-Zinn erbjuds i mer än 200 sjukhus över hela USA har dessutom den Mindfulness Baserad Stress Reduction Program varit föremål för flera resultat undersökningar som finansierats av National Institutes of Health: s National Center for Kompletterande och alternativ medicin. Dessa studier har visat att många patienter med kronisk smärta har kunnat förbättra färdigheter att klara och samtidigt minimera behovet av medicinering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.