Vad är Magnesium bristsymptom?

Magnesium är ett livsnödvändigt näringsämne som har ett nära samarbete med kalcium och andra näringsämnen för att upprätthålla god fysisk och psykisk välbefinnande. När kroppens nivåer av magnesium slut, ett antal olika symtom kan manifesteras. Här är exempel på några av de vanligaste symptomen magnesium brist som kan visas.

När det gäller fysiska symptom på magnesium-brist, det finns en god chans att en person med otillräcklig magnesium kommer att uppleva ett brett utbud av värk och smärta. Kramp i benen förekommer ofta tillsammans med en känsla av stelhet i nacken. Symtom på magnesiumbrist kan även smärta i käken som synes utan anledning. Spänningshuvudvärk kan bli vanligare. I vissa människor kommer en känsla av tryck över bröstet vara en magnesiumbrist symptom, även om detta kännetecken kan komma och gå.

När det finns en brist på magnesium i kroppen, är det centrala nervsystemet brukar äventyras på något sätt. Detta gäller särskilt om kalciumnivåer är också låg, eftersom de två mineraler tenderar att arbeta hand i hand. Vanligt kalcium magnesium bristsymptom kan inbegripa utveckling av ångest och panikattacker, högre irritabilitet och en markant ökning av rastlös beteende. Med tiden, den person som lider med denna nivå av brist får också börja uppleva agorafobi och sömnlöshet. Kompletterande dessa magnesium brist symptom kan perifera nervsystemet försämras, vilket leder individen att uppleva domningar och stickningar i extremiteterna.

Hjärtat är anothersite av symptom magnesium brist. Utan tillräcklig nivå av magnesium i kroppen, kan en individ börjar uppleva hjärtklappning eller kärlkramp. Den hjärtslag i sig kan bli oregelbunden förutom att slå i en snabbare takt då och då. I vissa fall är det omöjligt för en enskild att skilja mellan symptom som beror på den en magnesium brist och i en mild hjärtattack.

Det finns också slumpmässiga magnesium bristsymptom, såsom en förändring i beteende. Människor som är normalt avslappnad och säker kan bli nervös, lätt till vrede, och något pessimistiska i sin prognos. Symptomen på magnesiumbrist även ett ovanligt sug efter salt eller choklad. Kvinnor kan uppleva ömhet i brösten samt förändringar i menstruationscykeln. Båda könen kan hamna mer apatiska i allmänhet, särskilt när ångest och panikattacker är närvarande.

Det är viktigt att notera att alla magnesium bristsymptom också kan vara symtom på många andra villkor. Av detta skäl bör ingen ta på sig han eller hon har den här typen av brist innan öppenvård. Läkare kan köra enkla test för att avgöra om magnesium är låga och även ge riktlinjer för hur man ska utöka till inom en normalområdet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.