Hur väljer jag det bästa neurologiska kliniken?

Det finns ett antal kriterier som kan användas för att utvärdera en neurologisk klinik för att avgöra om det är det bästa valet för en patient. Även neurologiska problem kan verka skrämmande och patienter kan lockas att gå med den första kliniken som de möter, lönar det sig att göra en del forskning, den omsorg och specialiteter kan variera avsevärt från klinik till klinik, och att välja rätt klinik kan resultera i en bättre prognos för patienten.

En av de viktigaste faktorerna vid bedömning av en neurologisk klinik är om det tillhandahåller tjänster som är lämpliga för patienten. Patienter bör få en lista på kliniker som behandlar deras tillstånd eller ta itu med neurologiska problem som de som de upplever. För barn är det viktigt att hitta en klinik som ser och helst specialiserat sig på barn. En referens från en primärvården kan vara ett bra ställe att börja med att hitta kliniker som kommer att uppfylla patientens behov.

Med en förteckning över kliniker som erbjuder vård som patienten är det dags att börja leta personalen på varje neurologiska klinik. De anställda bör alla läkare, sjuksköterskor och tekniker i god ställning, och läkarna bör certifierad i neurologi eller närliggande områden. Personal med de senaste publikationer som anger att de bedriver en aktiv forskning är också något att leta efter, tillsammans med personal på som fått utmärkelser eller belöningar.

Patienter kan överväga den totala rykte kliniken pröva ranking publiceras av organisationer som rang sjukhus. En annan sak att tänka på när man tittar på en neurologisk klinik är den plats, finns boende, och alternativ för vänner och familjemedlemmar som kan följa med patienten. Till exempel kan en barnklinik upprätthålla ett hotell eller hem i närheten för familjemedlemmar att vistas där barn utvärderas och behandlas.

Det är också en bra idé att välja en neurologisk klinik som är anknutet till ett sjukhus, så att sjukhusvård är lättillgänglig för patienterna, om de upplever komplikationer eller medicinska problem under sin klinik besöket eller vistelse. Vissa kan även vill tänka på politik som hänför sig till besökare, om de skulle vilja se folk medan de är i på kliniken. En annan sak att tänka på är huruvida kliniken erbjuder en möjlighet att skriva in sig i kliniska prövningar eller delta i experimentell behandling, som kan ge tillgång till helt nya behandlingar och tekniker.

Helst en neurologisk klinik bör besökt för att ge presumtiva patienter en chans att se anläggningen och träffa personalen. Om anläggningen känns obehagligt eller har en dyster eller smutsigt utseende, är det nog inte ett bra val för behandling. Om personalen är kalla, ohjälpsam, eller brysk, kan patienterna vill söka upp en anläggning där de känner sig mer välkomna.

Slutligen kan pengar också vara ett problem. För människor som förlitar sig på försäkring för att betala för behandling eller utvärdering i en neurologisk klinik bör de se till att en klinik och dess leverantörer omfattas. Det är också en bra idé att fråga om särskilda typer av förfaranden är försäkrade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.