Hur väljer jag den bäst rullstol?

Det finns många punkter att tänka på när de söker den bästa använt rullstol: skick, typ, vikt och kostnader. Alla dessa poster påverkar det långsiktiga värdet av objektet. En rullstol har två eller tre hjul och en sits. Människor använder dem med begränsad eller nedsatt rörlighet för att ersätta promenader eller joggingturer.

När du köper en begagnad rullstol är villkoret av stolen kritiska. Inspektera de strukturella, mekaniska och kosmetiska utseende av stolen. Den strukturella aspekten av stolen är den viktigaste av alla punkter att beakta. En rullstol måste vara tillförlitliga och ge stöd i alla lägen.

Kontrollera om ramen böjs eller skadas. Leta efter bucklor, försvagade leder, eller rost. Testa axlarna och motorn för elektroniska enheter. Titta på kontroller, kablage och säkerhetsfunktioner. Ägna särskild uppmärksamhet åt de hjul och däck. Slutligen inspektera slutbehandling av metall och materialet i sätet. Båda dessa objekt kan ersättas ganska lätt, men slitage mönster kan tyda dolda mekaniska problem.

Det finns tre typer av rullstolar: manuell, elektrisk och racing. De punkter som måste beaktas när man köper en begagnad rullstol variera beroende på typ av rullstol. Elektriska och rullstolar racing har större risk för inverkan relaterad skada, men manuella rullstolar kan lätt flyttas ur läge.

rullstol design har förbättrats avsevärt under de senaste tio åren, men vikten är fortfarande en viktig fråga. Många människor som använder rullstol har andra personer som biträder dem och många situationer kan uppstå där rullstolen behöver lyftas eller flyttas. Ju tyngre stolen, desto svårare det är. Den ljusare stolar ger samma styrka och stöd, och nya material har minskat behovet av heavy metal stolar.

Kostnad är en avgörande faktor när de köper en begagnad rullstol. En vanlig vuxen rullstol kan variera i pris mellan $ 300 och $ 1,000 amerikanska dollar (USD). Barnens rullstolar mellan $ 200 och $ 1. 300 USD. Prisskillnaden är baserat på komplexiteten i stolen, motor källa, material och storlek.

När du tittar att köpa de bästa används rullstolen, fråga om garantin. Alla använda stolar borde komma med en mekanisk och strukturell garanti. Kontrollera garantivillkoren med omsorg för att avgöra om det finns regler för reparationer eller ej tillåten användning.

Fråga

om politik omfattar en utbytesenhet. En rullstol är en viktig transport-verktyg och det är viktigt att ha en ersättare process på plats under reparationer. Många rullstol reparation företag också hyra rullstolar, eftersom de förstår sina kunders behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.