Hur sköter jag om mitt barns blöjeksem?

I varje barns liv, blöjeksem, även känd som blöja dermatit, är så gott som garanterad. Studier har visat att det finns en en av fyra sannolikheten att ett barn kommer att utveckla en ganska kraftig utslag någon gång. På grund av den mycket känsliga en bebis botten, tillsammans med försvårande urin och avföring och skavning av en blöja, hudutslag är oundvikliga. Det är inte bara blöja utslag vanliga, men de är normalt och är ofta inte någon anledning till oro. Naturligtvis är ditt barns bekvämlighet av stor betydelse, och en blöjeksem bör behandlas därefter.

Medan många människor debatt att barn som använder tygblöjor har färre fall av blöjeksem, på grund av naturliga fibrer och bättre luftcirkulation, förespråkarna för engångsblöjor oense. Modern vetenskap har utvecklat material som används i engångsmaterial att dra fukt i blöjan och bort från barnets hud. Andra hävdar att barn som ammas drabbas av färre anfall av blöjeksem. Oavsett vem som har rätt, statistiken är svindlande: under en treårsperiod i U. S. , en studie räknade 8. 200. 000 diagnoser av blöja dermatit.

För föräldrar, är att förebygga blöjeksem viktigt. Frekventa blöjbyten, särskilt för nyfödda som äter oftare, är nyckeln. För nyfödda, är det säkert att byta blöja varannan timme. Bajs blöjor ska bytas omedelbart-kontakt pallen i botten är särskilt försvårande att ett barns hud. Många föräldrar prova flera olika märken av blöjor innan du hittar en som passar bra och inte orsakar blöjeksem. Vid byte av barnets blöja, rengör botten samt med unscented våtservetter eller en tvättlapp fuktad med varmt vatten.

Om ditt barn uppvisar en enkel kontakt blöjeksem, med ett milt rött och irriterat botten finns det två huvudtyper av blöjeksem kräm som kan köpas i alla hälso-och sjukvården butik. Blöja krämer lugna en irriterad botten, samtidigt som en skyddande barriär mellan försvårande fukt och barnets hud. Ett vitt petroleumbaserade grädde, såsom A D Salva, är bra för varje dag Damaskering. Denna typ av grädde är inte särskilt tjock eller kladdigt. Vit zinkoxid baserade krämer är bättre för mer moderata utslag, eftersom de är tjockare och mer fukt.

Förutom att blöjan grädde, den hjälper också till att skölja barnets botten i badkaret eller diskhon med hjälp av en spruta, avkall smärtsamma avtorkning. Blot barnets botten torr och låt det luft. Eftersom uttorkning en blöjeksem är nödvändigt, sätta många föräldrar sina barn på en vattentät dyna för ett tag innan re-Damaskering.

För mer allvarliga fall av blöjeksem, kanske du vill prova Acid Mantle, ett populärt märke på blöjan grädde. Butt Klistra in och Triple Klistra kombinera flera ingredienser för en starkare grädde. Om du inte kan hitta dessa krämer i ditt apotek, Fråga på apoteket att blanda en upp eller beställa en åt dig.

Om du misstänker att ditt barn har en mer än en enkel utslag kontakt blöja, det finns flera olika typer din läkare kan diagnostisera:

  • Jäst Infektion: En jäst hudutslag uppstår när ett blöjeksem redan har orsakat irritation och jästsvamp som normalt lever i tarmarna infekterar området. Med denna typ av utslag, läkare brukar ordinera en anti-svamp kräm innehåller Klotrimazol.

  • Intertrigo : Den här typen av blöjeksem uppstår i veck barnets hud, orsaka en utbränd röd visas utslag. Det brukar behandlas med en vit petroleum salva.

  • Impetigo : Blåsor och upphöjda utslag som gråter en honungsfärgade vätska symptomen på denna bakterieinfektion. Förutom den traditionella behandlingen av kontakt blöjeksem, en antibiotisk salva är också ordinerats.

  • Allergi Ring: Vissa livsmedel kan orsaka pallen och urinen blir surare, vilket leder till en röd ring runt barnets anus. Behandlingen innebär att begränsa den felande livsmedel och regelbunden behandling av hudutslag.

  • SEBORRE : Denna typ av blöjeksem orsakas av ett inflammatoriskt tillstånd och behandlas vanligtvis med en över disken hydrokortison 1% kräm för att minska inflammation. En läkare kan ordinera en starkare kräm om det behövs.

Även om ett barn med en mild till allvarlig blöjeksem kan vara lite crankier än vanligt, ett blöjeksem normalt inte motiverar en resa till akuten eller en sen natt samtal till läkaren. En mild dos av smärtstillande kan bidra, tillsammans med massor av TLC.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.