Hur kan jag spara pengar på receptbelagda läkemedel?

Om du tar receptbelagda läkemedel regelbundet, vet du att priserna för vissa läkemedel har ökat märkbart under de senaste åren. I själva verket drabbats av receptbelagda läkemedel en 8,4 procent högre pris enbart under 2006. Om du inte har full recept täckning, är chansen stor att en del av det totala priset för ditt recept kommer ur fickan. Om så är fallet, och du befinner dig hårt för pengarna när det är dags att besöka apoteket, här är några tips på hur du kan minska din slutliga kostnaderna för receptbelagda läkemedel.

Alltid butiken runt. Olika kedja drugstore har olika priser för medicin, men priserna kan också variera beroende på plats. Utgå inte ifrån att eftersom ett apotek säljer billigare produkter det kommer även att sälja billigare receptbelagda läkemedel. Det är inte alltid fallet, så det inte gör ont att göra din forskning. Alltid be om rabatter. Många apotek erbjuder en prissänkning till medlemmar i AARP eller andra organisationer. Ta några medlemskort som du har med dig när du går jämförelse shopping.

Fråga din läkare om generiska receptbelagda läkemedel i stället för att acceptera det första varumärket han föreslår. Grundläggande läkemedel sammansättning är oftast densamma i märkesspecifika namn och generiska receptbelagda läkemedel, men prislappen är helt annorlunda. Om du tar mer än en medicin, fråga din läkare om det finns ett annat piller som kan kombinera effekten av två eller flera av dina receptbelagda läkemedel. Inte bara blir det billigare att köpa en enda medicin, men också lättare att ta och komma ihåg.

Tänk alternativa källor när man köper receptbelagda läkemedel. Online apotek är ibland mycket billigare än sina icke-motsvarande, och många arbetar direkt med läkare för att begära och bekräfta recept. Vissa postorder program erbjuda abonnemang till personer som tar samma receptbelagda läkemedel under en lång tid. Kanadensiska apotek erbjuda betydligt lägre priser på de flesta receptbelagda läkemedel, så det verkar förnuftigt affär, antingen genom att köra upp eller genom att logga in på Internet. Kontrollera lagar din stat eller land om att ta mediciner in i landet.

Slutligen, fråga din farmaceut om möjligheten att köpa en större dos av drogen du tar och sedan dela upp piller i halvor. Detta är inte möjligt med alla droger, som vissa har en speciell beläggning som inte bör delas, eller innehåller tid släppt ingredienser, men det kan innebära betydande besparingar om det fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.