Hur kan jag hand om en smittad Body Piercing?

En infekterad piercing kan leda till mycket smärta och irritation. I extrema fall, om den inte behandlas, en infekterad piercing kan leda till en allvarlig systemisk infektion. Vård av en infekterad piercing är en flera steg som börjar med följande eftervård riktningar. I vissa fall kan det också kräva professionell läkarvård. Om möjligt, försök att hitta en piercing vänlig läkare för att säkerställa bästa möjliga vård.

Att ta hand om en piercing börjar med att gå till en ansedd piercer och en ren butik. Alla piercers har särskilda rekommendationer för eftervård som de tycker fungerar bra för sig själva och klienter. Följ eftervård anvisningar du fått av din piercer, och var inte rädd för att kontakta honom eller henne om piercingen inte läker bra. Piercers vill att deras kunder att ha vackra, rena, friska piercings och kommer vanligtvis att hjälpa klienter som har svårigheter.

Efter din eftervård instruktioner och sunt förnuft skulle förhindra en infekterad piercing. Se till att undvika kontakt med piercingen när den läker. Förvara kläder och sängkläder som kan komma i kontakt med piercingen ren, och i fråga om muntliga piercingar, vara försiktig med vad du äter och dricker. Den mänskliga kroppen är väldigt bra på att läka sig själv när det ges verktyg för att göra det, och desto sundare livsstil du bor, desto snabbare din piercing kommer att läka.

Ibland kan en piercing blir infekterad trots en noggrann eftervård. En infekterad piercing kan vara röd, irriterad, varm, svullen eller gråtmild. Om du fångar en infektion i ett tidigt skede, kan du eliminera brukar det genom att rengöra piercingen väl med antimikrobiell tvål och spola den med varmt vatten. Efter rengöring bör piercing läggas i blöt i en havssalt blöta. Flera dagliga havssalt suger kommer att kraftigt förbättra läkningen, och om infektionen är ringa det skulle försvinna inom en till två dagar.

Fler allvarliga infektioner kan förekomma, dock. Det är viktigt att söka läkarvård om du känner andra fysiska symptom som illamående, yrsel eller hög feber. Du bör dock göra din läkare känner till att piercingen inte bör tas bort från infektion webbplatsen. Den infekterade piercing kommer att täta om smycken tas ut och skulle kunna skapa en böld. Vänster i, kan smycken fungera som en belastning för den infekterade piercing, så att pus rinna ut i stället för att samlas i såret. De smycken kan behöva storlek nere, men det bör inte tas ut.

En läkare kan ordinera antibiotika för en svår infektion. Du kan också ta hand om din infekterade piercing genom att hålla området rent, minimera hantering av smycken och stödja ett immunförsvar. Ät en balanserad kost, vila mycket, undvika rökning, och minimera din alkoholkonsumtion. Var noggrann om att ta hand om din piercing under hela sin livstid, inte bara under läkningsprocessen, för att förhindra infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.