Hur kan jag avgöra mitt luteal fas Längd?

Det finns flera sätt att beräkna lutealfas längd. Detta är den tid mellan ägglossning och dagen före mens. Dessa metoder varierar i precision, och de som oroar en kort lutealfas, eller lutealfas defekt kan behöva hjälp från en läkare att få en exakt mätning av detta intervall.

En mindre "vetenskapliga" metoden att räkna tillbaka från den dag då perioden. Eftersom många kvinnor har en lutealfas som är ca 14 dagar lång, kan man avgöra ungefär när ägglossningen skedde, och hur långt detta inträffat efter det att cykeln hade börjat i en månad. Detta kan vara tillräckligt med information att gå på för människor som har regelbundna perioder som är ca 28 dagar lång. Det är inte alltid exakt dock, eftersom den luteala cykel kan vara allt från 10-16 dagar.

Vad kvinnor behöver veta för att räkna ut lutealfas längd lite mer exakt är när de haft ägglossning och när de menstruated, efteråt. Det är ganska lätt att lista ut när menstruation uppstod, men ägglossningen spårning kan vara lite mer delaktiga. Det finns ägglossning kit som finns på butiker som kan hjälpa kvinnor att bestämma en ungefärlig ägglossning tid. Alternativt folk kunde spåra eventuell ovulation basala avläsningar kroppstemperatur, eller med analys av vaginal slem, som ofta lärs ut i naturliga klasser familjeplanering.

med någon av dessa metoder för spårning, datum för ägglossning kunna identifieras . En kvinna skulle då räknas dagar tills hon fick sin period. Detta tidsintervall skulle huvudsakligen vara lutealfas, och kan hjälpa avgöra om fasen är lämpligt lång eller för kort. Något mindre än 10 dagar anses utmanande eftersom livmodern inte bygga upp tillräckligt av foder till en graviditet upprätthållas.

Vissa kvinnor har väldigt oregelbundna cykler och de kan behöva mer hjälp med att fastställa exakt lutealfas längd. Detta är typiskt gjort under läkares order via ett blodprov. Ägglossning tid har ännu inte upptäckt, eftersom blodprov måste göras om sju dagar därefter. Den utvärderar halter av progesteron i blodet och kan mycket mer exakt avgöra hur länge en lutealfas längd är, och om detta innebär en fertilitet fråga som kan behöva åtgärdas.

Det finns lyckligtvis potentiella behandlingar för en kvinna med ett kort eller alltför lång luteala frågor fas längd. Dessa kan bestå av att ge progesteron för att stabilisera längd. Dessa behandlingar är inte nödvändigtvis om en kvinna försöker bli gravid. Kort eller lång lutealfas får inte medicinskt viktiga i någon kvinna ointresserad av graviditeten


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.