Hur får jag det bästa Glukos Numbers?

Det finns flera steg som du kan vidta för att upprätthålla ideal glukos nummer. Att äta en hälsosam kost, bibehålla en hälsosam vikt, och kontrollera andra villkor, såsom högt blodtryck och höga kolesterolvärden kommer att ha en positiv effekt på blodsockernivån. Förstå yttre faktorer som kan påverka glukos siffror är viktiga.

Livsstil faktorer orsaka glukos siffror att fluktuera. Även om det inte är möjligt att eliminera alla variabler från våra liv, är medvetna om deras inverkan på blodsockernivåer är fördelaktigt. Sjukdom, stress, och även exponering för stark värme kan alla ha en effekt på blodsockernivån. Motion är en annan faktor som kan påverka blodsockret, men du bör inte låta det hindra er från att utöva.

För människor med högt blodtryck eller höga kolesterolvärden, är det viktigt att få dessa villkor under kontroll samtidigt som man försöker kontrollera blodsockernivån. Dessa två villkor kan förändra blodsockernivåerna, och få dem under kontroll kommer att göra det lättare att bevara friska glukos nummer. Att upprätthålla en hälsosam vikt gör glukosnivåer mycket lättare att kontrollera också. Även om det är viktigt att följa en hälsosam diet, och inte begränsa kalorier alltför mycket om din vikt är högre än idealisk, tala med din läkare om de bästa sätten att stegvis uppnå din idealvikt.

Rätt kost är en metod för att upprätthålla ideal glukos tal som är relativt enkel. Tala med din läkare om hur man ska samordna dina måltider med någon medicin eller insulin att du tar, liksom den bästa tiden för motion. Planera din dagliga måltider så att varje dag ger dig en optimal fördelning av fett, kolhydrater och protein.

I allmänhet bör protein utgör mellan 12 och 20 procent av det dagliga kaloriintaget. Använd kyckling, soja och fisk som främsta proteinkällor, spara rött kött som en ouppnåelig lyx. Fett bör göra upp en extra 25 till 35 procent av den dagliga kosten. Välj kvalitet fetter, såsom olivolja och oljor raps, avokado och nötter. Undvik transfetter, som är riklig i kommersiellt beredd snacks och bakverk, och välja låga eller inga feta mejeriprodukter.

Till sist, välj din kolhydrater klokt. De bör göra upp återstående 45 till 65 procent av din kost. Välj fullkornsbröd, fiberrika kolhydrater val, till exempel hela korn bröd och spannmål. Frukt och grönsaker, som är höga i fiber för kalorier de innehåller, är också smart val. Bönor, som innehåller en hälsosam dos av fiber och protein, är ett annat bra val av mat.

Genom att genomföra dessa steg bör det vara möjligt att upprätthålla goda glukos nummer. Övervaka ditt blodsocker som din läkare, och noterat livsmedel, villkor, eller alternativ motion som verkar ha en negativ inverkan på blodsockernivån. En mat dagbok är ett värdefullt verktyg för detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.