Hur Orsak Strokes neurologiska skador?

Alla vävnader i kroppen är beroende av blodflödet för att förbli levande. Strokes, särskilt sådana som orsakas av en blockerad artär (ischemisk stroke) eller genom en brista blodkärl i hjärnan (hemorragisk stroke) kan sluta abrupt slut blodflödet och därmed syresättningen av vävnaderna. Precis som vi måste andas hålla vid liv, vävnaderna i vår kropp behöver syre från blod för att överleva. Strokes, tyvärr kan snabbt orsaka neurologiska skador eftersom hjärnvävnaden berövas syre.

Inom så lite som en minut, hjärncellerna inte får syre kan börja dö, eller genomgå programmerad celldöd, kallad apoptos . Det tillstånd försämras på längre hjärncellerna gå utan syre. Snabb intervention eller snabb borttagning av blockaden eller nedläggning av hjärnan blödningar kan minimera neurologiska skador. Dock ofta ett måste, särskilt med hemorragisk stroke, fastställa orsaken till problemet. Den tid det tar att göra denna bestämning avser fortsatt hjärnskador.

För även små drag kan skapa en liten mängd neurologiska skador, en misstänkt stroke är alltid ett akut medicinskt tillstånd. Tid är bokstavligen hjärnceller, och en misstänkt stroke ska behandlas omedelbart.

Inte alla neurologiska skador innebär att en person kommer att behöva rehabilitering efter en stroke. I vissa fall kan en läkare definitivt tala om en patient att vissa hjärnceller dog, men inte tillräckligt dog påverka hjärnans tal centrum eller kroppens förmåga att röra sig, till exempel. Dessutom finns det många saker förutom stroke som kan orsaka obetydlig neurologiska skador, som konsumerar en relativt liten mängd alkohol, till exempel.

Till skillnad från enstaka glas vin, stroke har möjlighet att orsaka betydande hjärnskador som kan leda till förlust av mental funktion, förlust av tal, destabiliseras humör och förlamning eller nedsatt rörlighet, samt död. Detta beror stroke har den inneboende möjlighet att döda stora mängder av hjärnceller, särskilt så länge som en propp fortsätter att hindra syre till hjärnan celler, eller en hemorragisk stroke utarmar hjärnan av nödvändiga blodflödet.

Eftersom riskerna i samband med stroke är så svår, är förebyggande betonas. Riskfaktorer för stroke som kan förhindras innehålla äter en fettrik kost och rökning. En väl balanserad kost och rökavvänjning kan definitivt lägre risk att drabbas av en stroke. Få regelbundna kontroller är också en värdefull del av att förebygga stroke. Om en läkare vet i förväg att en patient har åderförkalkning, eller andra tillstånd som ökar risken för stroke, kan dessa villkor behandlas i god tid före stroke inträffar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.