Är det möjligt för vitaminer för att orsaka halsbränna?

För alla som lider av halsbränna är det ett uppenbart obehag och irritation, men det kan också vara ett allvarligt medicinskt tillstånd eller vitaminbrist. Halsbränna är ett tillstånd som ger dig obekväm, orolig och ibland skrämmande att äta eller dricka, oftast under flera minuter eller flera timmar. Medan det finns både över disk och receptbelagda rättsmedel och till och med läkemedel som kan förhindra halsbränna, ingen av dessa droger komma till källan. Det är möjligt för vitaminer att orsaka halsbränna, tillsammans med andra faktorer.

Källan av halsbränna är ofta olika för olika människor. Halsbränna uppstår när livsmedel och andra näringsämnen blandas med syra från magsäcken för att bilda en vätska. Denna vätska stiger sedan i matstrupen. Det orsakar smärtor i bröstet och en brännande känsla i bröstet och buken, vilket termen halsbränna /em>.

Mat är en av de uppenbara orsakerna till halsbränna, men det finns andra orsaker också. En av dessa andra orsaker verkar vara vitamintillskott. Även om det är möjligt för vissa vitamintillskott kan orsaka halsbränna, förekommer det inte i alla som tar vitaminer. Vitamin inducerad halsbränna förekommer ofta hos personer som är allergiska eller känsliga för vissa vitaminer.

Det finns två huvudtyper av vitaminer som orsakar halsbränna i övrigt friska individer. Den första av de vitaminer orsaka halsbränna är vitamin C. C-vitamin är ett naturligt sura näringsämne och är ännu mer surt för människor som är känsliga för eller allergiska till tillägget. Vitamin B är ett annat tillägg som har visat att eventuellt bidra till eller orsaka halsbränna hos vissa individer. q

Även C-vitamin och vissa Bs vitamin kan vara två av de vitaminer kan orsaka halsbränna, de är inte den enda orsaken, viss mat, äta för mycket, äter för fort, graviditet och vissa medicinska förhållanden kan också orsaka halsbränna. Många experter råder dricka mycket vatten i början av symtomen för att undvika ett dåligt fall av halsbränna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.