Vilken är den mest effektiva formen av preventivmedel?

Den mest effektiva formen av reversibel preventivmedel efter avhållsamhet är en intrauterin enheten (spiral), tätt följt av hormonella preventivmedel, som kan komma i form av ett piller, plåster, implantat eller insertable ring. IUP har en felfrekvens på mindre än en procent i de flesta kontrollerade studier. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration (FDA), testning av hormonell ger preventivmedel en felfrekvens på mellan en och två procent, vilket innebär att 1-2 kvinnor av hundra blir gravid medan du använder det, antar att det är används på rätt sätt. För att någon form av preventivmedel skall vara effektivt måste det användas exakt som, som inte följer anvisningarna kommer att resultera i en ökad risk för graviditet. De flesta kvinnors hälsa förespråkar organisationer också att uppmuntra användning av kondom för att förhindra att vissa sexuellt överförbara infektioner utöver en primär form av preventivmedel.

Kirurgiska metoder för födelsekontroll är faktiskt mer effektiv än hormonella preventivmedel eller IUP , även om de bara reversibla under stora svårigheter, och ibland inte alls. För kvinnor och män som söker en permanent form av mycket effektiv födelsekontroll, en kirurgisk metod är ett utmärkt val. Misslyckandet priser för Tubal säkerställa att skyldigheterna och vasectomies är mycket låga, oftast mindre än en procent om operationen utförs korrekt. Vissa nationer experimenterar med interna implantat som skulle vara lika effektiva som kirurgiska metoder, men potentiellt reversibel, eftersom implantatet kunde avlägsnas så att spermier och ägg till flöda fritt igen.

En spiral är ett implantat, vanligen tillverkade av koppar, som sätts in i livmodern av läkare. Patienten ges en omsorg blad som förklarar hur du kontrollerar att spiralen att se till att det är rätt placerad, och att spiralen kan tas bort när som helst om patienten vill driva en graviditet. Mest IUP varar i cirka sju år, och inte har den obehagliga sidan påverkar ofta förknippad med hormonella preventivmedel. Men en spiral korrekt måste installeras och kontrolleras regelbundet för att det skall bli effektiv.

När det gäller hormonella preventivmedel, är födelsekontroll sköt den mest effektiva formen av preventivmedel. Är dock skjuten närvarande inte rekommenderas för långtidsbehandling eftersom det kan leda till kalcium brister. Flera läkemedelsföretag arbetar med förbättras, långsiktiga former av skottet, men för patienter som söker friskare långsiktiga hormonella alternativen, p-plåster och insertable ringen är båda bra val, med fel på mellan en och två procent, om man antar att de används på rätt sätt. Studier av plåstret har också föreslagit att den inte bör användas av kvinnor över 198 pounds (86 kg). P-piller, en vanlig form av hormonella preventivmedel, har en två procents fel, förutsatt att tabletterna tas dagligen, och vid samma tidpunkt varje dag.

Felfrekvens för diafragmer varierar , men är vanligtvis runt 17%. De förluster minskar om ett membran används med spermiedödande medel, även spermiedödande medel i sig inte en tillförlitlig metod. Vissa spermiedödande medel har en felfrekvens så högt som 50%, medan andra intervallet ca 20%. Kondomer har en 11% felfrekvens flesta handlar om missbruk och brott snarare än dålig framställning, även om de är de enda typ av preventivmedel som också förhindrar sexuellt överförbara infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.