Vilka sockerersättningsmedel är säkra för diabetiker?

för diabetiker, undvika användning av socker är inte bara rekommenderas, det är absolut nödvändigt. I många fall är sockerersättningsmedel används i stället för tabell socker, vilket gör att diabetiker att fortfarande njuta av sin favoritmat. Men är alla sockerersättningsmedel säkra att använda? Här är lite information om sockerersättningsmedel, och vad som bör beaktas innan du använder någon av de konstgjorda sötningsmedel på marknaden idag.

I allmänhet är de flesta sockerersättningsmedel på marknaden idag anses vara fria livsmedel. Det är, finns det ingen anledning att räkna dem som en del av ditt dagliga kolhydratintag, en viktig aspekt för många diabetiker. Kombinerat med kalori fria aspekten och det faktum att alla de nuvarande socker ersättningsmaterial tillhandahålla någon form av en söt smak, detta låter som ett bra sätt för diabetiker att fortfarande kunna njuta av en söt smak, utan att uppleva en reaktion. Det är viktigt att notera att vissa sötningsmedel, bland annat sorbitol, mannitol och andra sockeralkoholer kan höja blodsockret, dock, och måste räknas som en del av kolhydratintag. En diabetiker bör veta vilken typ av sötningsmedel som används i alla livsmedel han eller hon äter.

Använda sockerersättningsmedel i hemmet förberedda livsmedel och drycker är det säkraste sättet att gå. Till exempel är Splenda ® varumärkesnamnet för sukralos. Eftersom Splenda ® behåller sin smak när de används i varma drycker och i bakning, det är ett idealiskt val för användning i kaffe, varmt te, och använda på något bakat maträtt som normalt skulle kräva socker. Sackarin säljs som Sweet N Låg ® och socker Twin ®, och är ett bra val för användning i kallt te och andra drycker. Detta alternativ kan också användas med vissa varma drycker, men det finns de som säger sackarin tar på sig en mer bitter smak i varm mat. Aspartam är fortfarande en populär produkt som marknadsförs som NutraSweet ® och lika ®, det brukar vara ett bättre alternativ för användning med kallt recept, och rekommenderas inte för användning i matlagning.

Det bör påpekas att bara för att en färdigförpackade livsmedel konstgjorda sötningsmedel inte gör det diabetiker-vänlig. Många förädlade livsmedel kommer att innehålla högre halter av kolhydrater och fett för att bidra till att höja smaken. Förekomsten av dessa tillsatser kan i själva verket gör dem ännu värre för diabetiker än bearbetade livsmedel som innehåller spår av socker.

I allmänhet är alla sockerersättningsmedel på marknaden idag betraktas som säkra användas av diabetiker. Försiktighet bör vidtas för att notera några icke-närstående biverkningar av att använda produkten. Vissa personer har haft allergiska reaktioner mot ett konstgjort sötningsmedel, men har inga problem med andra typer av socker substitut. Det har också funnits farhågor om de långsiktiga hälsoeffekterna av konsumtion sockerersättningsmedel i stora mängder, så de bör spela en mindre roll i en hälsosam diet plan. Tänk på att vissa sockerersättningsmedel fungerar bättre med olika tillämpningar, så det kan vara en bra idé att hålla ett par sockerersättningsmedel runt i köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.