Vilka olika typer av brösttumörer?

Även om det finns flera olika typer av brösttumörer, de är alla placerade i två kategorier. De är antingen benigna brösttumörer, vilket innebär att de är noncancerous och inte livshotande, eller maligna brösttumörer, vilket innebär att de är cancerogena. De många olika typer av bröst tumörer som upptäcks alltid antingen godartade eller elakartade.

När en klump finns i bröstet, är en biopsi ofta för att upptäcka eventuella cancer som kan behöva behandlas. Majoriteten av klumpar som finns i bröstet till slut blir godartade tumörer och oftast inte kräver någon ytterligare behandling. Ibland de behöver operera bort för att bröstet ska fungera normalt.

Det finns tre olika typer av bröst tumörer som är godartade. De vanligaste noncancerous bröst klumpar hittades inne i bröstet kallas fibrocystiska klumpar. Dessa klumpar kan visas som små cystor-liknande gupp och kan vara smärtsamma. När hormoner frigörs från äggstockarna vid ägglossningen, en överreaktion från mjölkkörtlar eller fibrösa bröstvävnaden kan skapa dessa små klumpar. Konsumera produkter med koffein får stimulera tillväxten av fibrocystiska klumpar.

En annan typ av en godartad brösttumör kallas fibroadenomas. Dessa klumpar är fasta men kan rullas runt inne i bröstet när man trycker på med fingrarna. De i allmänhet inträffar hos yngre kvinnor under 25 år och känner inte anbud när man trycker.

papillom är den tredje typen av godartad brösttumör. Dessa tumörer på insidan av bröst ledningar i närheten av bröstvårtan. De tenderar att vara mycket liten i storlek och kan orsaka ett utsläpp ske från bröstvårtan som kan förefalla vara klara eller blodiga.

Maligna brösttumörer är livshotande. Om en cancertumör inte upptäcks i bröstet genom ett rutinmässigt bröst undersökningar fortsätter tumören att växa. Den elakartade tumören kommer sedan sprida sig till lymfkörtlar och blodet sjunker chansen att en kvinnas överlevnaden signifikant.

Bröstcancer har delats in i fyra olika typer av brösttumörer. Dessa fyra olika typer kallas luminal A, luminal B, HER2 typ och basala typ. Dessa cancerformer har döpts på grund av deras olikheter i utseende och molekylära egenskaper.

Luminal A och luminal B tumörer typ tenderar att växa långsamt. Luminal En cancer har en bättre prognos än luminal B eftersom luminal B typ växer något snabbare. Båda dessa typer av bröstcancer är östrogenreceptor-positiv.

Medan HER2 typ av bröstcancer växer snabbt och visar extra HER2 gener, genomgår en rad riktade behandlingar kan vara ganska framgångsrik. Basal typ bröstcancer växer snabbast av någon annan typ och har sämst prognos. Olika tester kan göras för att bestämma vilken typ av cancer har konstaterats, aggressivitet av just cancer, och vilken behandling kan vara det bästa alternativet med de bästa prognos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.