Vilka olika typer av bröstcancer?

ett antal sjukdomar kan involvera brösten. När människor tänker på bröstsjukdomar visualisera de ofta bröstcancer, men en lång rad andra sjukdomar kan dyka upp på brösten, och att drabbas av bröstcancer är inte begränsat till kvinnor. På grund av oro för cancer, många människor söker behandling för bröstcancer, eftersom de fruktar att det kan vara ett tidigt tecken på cancer, det är inte ovanligt för människor att hitta knölar i brösten som är helt godartade eller noncancerous.

Coitus dysplasi är ett samlingsnamn för bröst sjukdomar som innebär godartade förändringar i brösten. Fibrocystiska bröstsjukdomar är ett exempel på ett tillstånd som omfattas av detta paraply. Kvinnor med fibrocystiska erfarenhet bröstsjukdomar förändringar i brösten som tenderar att följa menstruationscykeln, inklusive utveckling av stycken, ömhet, och ömhet. Fibroadenomas är godartade tumörer som visas som klumpar i bröstet, och kvinnor kan också utveckla bröst hyperplasi, i vilka celler börjar föröka sig snabbare än normalt. Hyperplasi är inte nödvändigtvis malignt, bara en patologi examen av cellerna kan avgöra hur farligt det kan vara.

Några andra exempel på bröstsjukdomar omfatta galaktorré, där människor som inte är gravida eller ammande börja producera mjölk, och mer allmänna bröstvårtan kan uppträda ensam eller tillsammans med ett annat tillstånd. Hos patienter med skleroserande adenosis, godartade utväxter visas i lobules i bröst och personer med intraductal papillom utveckla små godartade knölar i kanaler av bröstet. Postmenopausala kvinnor kan utveckla en typ av bröstcancer som kallas bröst kanal ectasia, där trummorna av bröstet är blockerade.

Bröstcancer är ett exempel på en elakartad bröstcancer. En annan maligna villkor är Pagets sjukdom i bröst, där maligna celler börja växa i bröstvårtan. Detta tillstånd kan visas som en förelöpare till bröstcancer, eller som en fristående villkor. Kvinnor kan också utveckla mastit, en infektion i bröstet, och fett nekros, ett tillstånd vanligast hos kvinnor med stora bröst där bröstvävnad blir skadad och börjar dö. En annan typ av bröstcancer är ett bröst cysta, en liten, vätskefylld säck i bröstet.

medfödda avvikelser är inte nödvändigtvis behandlas som sjukdomar, men kan orsaka symtom som kan efterlikna eller dölja tecken på bröstcancer. Vissa människor, till exempel, har inverterad eller vanskapt bröstvårtor, och andra har extra bröstvårtor eller bröst.

Oron för cancer har ökat medvetenheten om behovet av bröst själv tentor, där människor undersöka sina bröst på månadsbasis för eventuella tecken på förändringar. Det är viktigt att se en läkare om klumpar eller abnormiteter är känt, eller om ett bröst ändrar form, för att avgöra vad som orsakar abnormitet och behandla det, om det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.