Vilka olika orsaker till Stickningar händer?

Stickningar händer kan vara ett tecken på många saker. Det kan helt enkelt vara att händerna har hållits i samma position för länge. Om en person sover med händerna i en onormal situation, när hon vaknar, kan händerna vara stickningar. Det finns också en risk för att en konstig känsla är ett symptom på en mer allvarliga medicinska problem.

Om en person har en skadad nerv, kan hon uppleva stickningar händer. Den skadade nerven behöver inte vara i handen eller armen. Eftersom nervsystemet är ett nätverk ungefär som blodomloppet, kan det eventuellt bero på en nackskador.

Stickningar händer kan också vara ett resultat av onormal press på spinal nerverna. Detta kan inträffa till exempel om en person hade en herniated disk. Karpaltunnelsyndrom är också en viktig möjlighet. Detta inträffar när trycket ligger på en sensorisk nerv som går över handleden och går in i handen. Karpaltunneln kan uppstå efter långvarig prestanda för visst arbete, t. ex. kontorsarbete, tunga maskiner drift och cashiering.

Det finns också en möjlighet att en person kan känna stickningar i händer om hon upplever en transitorisk ischemisk attack (TIA). Detta är ett medicinskt tillstånd där en person har symptom som liknar dem vid en stroke. Dessa inkluderar bedövande och stickningar. TIA symptom senast i allmänhet för korta perioder, från minuter till ett dygn, men kan återkomma.

Otillräcklig blodförsörjning kan också orsaka onormala förnimmelser. Om en person sätter ett gummiband runt handleden, till exempel, kommer hon att märka att så småningom hennes hand börjar pirra. Detta viktigaste är samma när blodflödet hindras av en inre sjukdomstillstånd som kolesterol bygga upp.

Ett otillräckligt utbud av vitamin B12 kan också vara den skyldige. Detta vitamin hjälper till bildningen av röda blodkroppar och bidrar till att hålla nervsystemet. Om en person upplever stickningar händer och inte äter animaliska produkter, kanske hon vill överväga en brist vitamin B12 som en möjlighet. Tillförlitliga källor för vitamin kommer huvudsakligen från animaliska produkter såsom fjäderfä, skaldjur och mjölk.

Stickningar händer är inte särskilt vägledande symptom. Det är ofta förknippade med val av livsstil såsom alkohol. Det kan därför vara svårt för en person att veta vilka åtgärder att vidta på grundval av denna enda upplysning. En person som upplever villkoret kan vara bra att vara uppmärksam på andra symtom och potentiella livsstilsfaktorer. Även om en person söker medicinsk behandling, den behandlande läkaren är troligt att fråga om stickningar händer har åtföljts av något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.