Vilka är symtomen på sicklecellanemi?

sicklecellanemi är en blodsjukdom som är ärftlig. Det kan vidarebefordras till barn när båda föräldrarna är bärare av minst en kopia av en gen för skära hemoglobin, blod symptom som orsakar problemet. Det finns flera större och mindre symptom på sicklecellanemi, det värsta som är döden.

Hemoglobin är det protein-baserade delen av röda blodkroppar som är ansvarig för överföring av syre från lungorna till överallt annanstans i kroppen. Hos patienter med sicklecellanemi är hemoglobin onormala och kallas antingen skära hemoglobin eller hemoglobin S. Denna avvikelse resulterar i röda blodkroppar som är vanställd i sickle-liknande former och kan orsaka många av symptomen på sicklecellanemi, varav vissa kan vara mycket smärtsamt.

Ett problem som kan uppstå på grund av sickle-formade röda blodkroppar är att de kan fastna i kapillärerna och störa det regelbundna flödet av blod. När detta inträffar symptomen består huvudsakligen av attacker av svår smärta, som ofta åtföljs av en feber. Några av de mer viktiga symptom som kan uppkomma på grund av störningar i blodflödet omfatta lungskador, njurskada och stroke.

En annan av de viktigaste symptomen på sicklecellsanemi är anemi själv, som kännetecknas av en brist på järn i röda blodkroppar. Denna brist på järn leder till oförmåga att cellerna att genomföra den nödvändiga mängden syre i hela kroppen. I sin tur att en person som lider av anemi erfarenhet trötthet, svaghet och fysiska obehag, som alla, om det inte behandlas kan leda till svår trötthet och ibland död.

Människor som lider av sickle-cell anemi är ofta behöva läggas in för några av de större symptom. Det finns andra mindre symptom som kan lägga till obehag inklusive andnöd, gulsot, hypertoni och högt blodtryck. Barn som lider av sjukdomen kan ha en onormalt långsam utveckling, vilket gör det viktigt att sicklecellanemi diagnostiseras så tidigt som möjligt. Det är därför viktigt för blivande föräldrar att veta när det finns risk för att producera barn med ärftlig sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.