Vilka är fördelarna med metabolisk profil?

metabolisk profil, ofta beställda av en läkare som en omfattande metabolisk panel , är en serie blodprov. Dessa test kan användas för att diagnostisera medicinska problem eller kontrollera allmänna hälsa. Många metabolisk paneler sorteras som 14 separata tester, inklusive njure filmvisningar och de som övervakar proteiner och elektrolyter. Andra tester kan kontrollera leverfunktionen, blodsockervärden, och koncentrationer kalcium. Metabolisk profilering kan också användas av diet och viktminskning kliniker för att formulera en individualiserad kost plan.

protein tester i en gemensam metabol profil kan bestämma albumin och totalt protein som finns i blodet. Albumin och totalt protein används för att testa för leversjukdomar, njursjukdomar, eller näringsmässiga hälsa. Läkaren kan beställa ett test protein blod om en patient har oväntat gått ner i vikt eller känner sig trött. Dessa tester är också ofta ingår i blodet siktning sker som en del av en årlig läkarundersökning.

Electrolyte tester ofta bedöma natrium, kalium och nivåer klorid. Läkaren kan också välja att testa koldioxid (CO2) nivåer. Detta blodprov kan beställas för en rad olika skäl, beroende på patientens historia eller nuvarande klagomål. Elektrolyter hjälpa till att balansera syra-och alkalisk i kroppen. Symtom som svullnad, svaghet och förvirring kan betyda metabolisk profilering behövs för att kontrollera dessa viktiga organ kemikalier.

Njurar och tester levern kan vara den vanligaste metabolisk profilering tester på anmodan av läkare. Vissa receptbelagda läkemedel kan påverka hur de lever eller njurar funktion. När sådana läkemedel tas för en längre tid, kan dessa provningar visar hur friska organen är. Sådana undersökningar kan också användas för att diagnostisera njur-eller leversjukdom inte är relaterade till receptbelagda mediciner.

glukos test kan vara en aspekt av metabolisk profil som folk är mest bekant med. Glukos testning är vanligen används för att utesluta diabetes. Det finns två typer av diabetes. Typ I-diabetes är en genetisk form av diabetes ofta diagnostiseras hos barn. Typ II-diabetes anses vuxen debut och kan bli botade hos vissa patienter.

Glukos-testning kan också hjälpa läkaren att diagnostisera pre-diabetes. Pre-diabetes är ett tillstånd där kroppen börjar visa symptom på diabetes, men blodsockernivån är inte konsekvent i det höga intervallet. Pre-diabetes är ofta som en ämnesomsättningssjukdom.

Kalcium tester ofta används för att diagnostisera njure, ben eller nerv sjukdomar. Detta test är ofta ingår som en del av den metaboliska panelen, men kan beställas om kalcium i blodet är i fråga. Även kalcium-testet kan användas tillsammans med andra blodprov för att diagnostisera ett hälsotillstånd. Dessa andra tester kan omfatta dem som kontrollera halten av vitamin D, fosfor och magnesium.

metabolisk profil kan användas för att diagnostisera en sjukdom eller sjukdom, spårvidd allmänna hälsa, eller utarbeta en särskild diet plan . När den används tillsammans med en årlig fysisk, kan den metaboliska panelen ger en läkare en utgångspunkt för att mäta framtida tester mot. Beroende på patientens kan läkaren välja att ta en mindre eller större antal tester.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.