Vilka är effekterna av höga kaliumnivåerna?

Kalium spelar många delar i det arbetsdokument av den mänskliga kroppen. Det fungerar för att reglera muskelvävnaden, så att balansen mellan kroppens elektriska och kemiska processer, och spelar en del i mag-tarmkanalen och ämnesomsättningen. Höga kaliumnivåer i kroppen kan orsaka oregelbunden hjärtrytm, illamående eller en svag eller långsam puls. I svåra fall kan det orsaka ens hjärta att stanna.

Höga kaliumnivåer eller hyperkalemi, har två orsaker. Det kan orsakas av kroppen får för mycket kalium, i livsmedel eller läkemedel, eller kroppen frigör för mycket kalium i blodet. Det finns ofta inga symptom av höga kaliumnivåer, särskilt i lindrigare fall.

Det är en del av jobbet av njurar för att avlägsna onödiga kalium. Om de inte gör sitt jobb, kan läkare test för korrekt njurfunktion. Vanliga tester omfattar ett EKG och ett serumkalium test.

Det finns flera skäl till varför blodkroppar kan ge upp sin kalium. När det finns vävnad trauma, t. ex. brännande, gastrointestinal blödning, kirurgi, traumatisk skada eller rabdomyolys, kommer cellerna släppa kalium i blodet ånga. I de flesta fall är vävnad trauma inte tillräckligt för att orsaka höga kaliumnivåer på egen hand. Men vanligtvis är det dålig njurfunktion, en brist av hormonet aldosteron, eller ökat intag av kalium i tillägg till vävnad trauma. Vissa mediciner, utbyten salt och låg livsmedel natrium är särskilt hög i kalium och bör kontrolleras om det finns en risk för höga kaliumnivåer i patientens blod ström.

En av de farligaste symptom på högt kalium Värdena kan hjärtstillestånd eller inga hjärtslag. Detta kan inträffa när som helst, även när behandlingen tillförs. Det är därför som läkarna insisterar på noggrann övervakning och sjukhusvård medan de arbetar behandla höga kaliumnivåer.

Akut eller akut behandling för skydd mot höga kaliumnivåer kan omfatta katjoner jonbytarmassa läkemedel, såsom natrium polystyren sulfonat, även känt som kayexalate, dialys, urindrivande medel eller diuretika mediciner, intravenöst kalcium eller glukos och insulin, och bakpulver eller natriumbikarbonat. Långvarig behandling omfattar minska intag av kalium och undvika natrium ersättare helt. Hos patienter med kronisk njursvikt, kan loopdiuretika behövas.

Prognosen för behandling av högt kalium varierar. Det finns vissa patienter som klarar sig bra med behandling, medan det för andra detta tillstånd kan vara dödlig. Det är bäst att undvika höga kalium; alla patienter med ett tillstånd som kan leda till höga nivåer bör övervaka hans eller hennes serumnivåer nära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.