Vilka är de vanligaste herpestecken?

Herpes symtom är ganska lätta att känna igen när man vet vad man letar efter. Det finns vissa skillnader i uttryck av symptom beroende på typ av herpes, eller om herpes smittade huden. Personer med genital herpes kan få herpes symtom i ansiktet, eller de med muntlig herpes kan få herpes blåsor på könsorganen. Med detta i åtanke är det helt enkelt viktigt att avgöra hur herpes ser ut och känns när den visas i ansiktet eller på könsorganen.

Oral herpes symtom kan börja, särskilt den första tiden med flulike symtom som kan omfatta en mild feber, diffus värk och svullnad i en del av lymfkörtlarna. Dessa symtom är inte alltid upprepas i efterföljande uttryck av sjukdomen. Oftast människor kan notera en stickande eller klåda vanligen i ett specifikt område runt munnen eller i näsan. Om några dagar, utvecklar en röd bula som kan få täckt med små blåsor, och dessa slutligen bryta eller gråta, och sedan skorpa över. Den ömma kan känna smärta eller obehag tills krustor har läkt.

Genital herpes symtom kan vara något annorlunda, men de kan också börja med feber, diffus värk och svullna lymfkörtlar, särskilt i ljumsken, och särskilt under en första herpes utbrott. Varje del av könsorganen kan komma att påverkas, och herpes kan uppstå inom eller utanför i slidan, anus, på testiklarna, skinkorna, eller på penis. Ibland infektioner inträffar i ljumsken eller låret området och är feldiagnosticeras Jock kliar.

Liksom herpes i ansiktet, herpes på könsorganen brukar börja med stickningar där smittan bryter ut. De som har dessa krav och vet att det rekommenderas starkt att uppmärksamma detta problem. Det förebådar ett utbrott och innebär de flesta människor är smittsam under denna tid.

Efter stickningar passerar kanske folk märker en gruppering av blåsor, som i slutändan kommer att gråta, bryta, och sårskorpor över. De första utbrotten man får kan ge mycket smärtsamma blåsor, och eftersom människor har sjukdomen under längre tid, får utbrott vara mindre smärtsamt, även om de fortfarande är märkbara. Antal utbrott är oförutsägbar. Vissa människor har dem ofta och andra har mycket få.

En av de viktigaste herpestecken som bär upp är den om smittsamhet. I alla tider att skador förekommer bör människor undvika hud-mot-hud kontakt med andra. Det finns fler bevis för att människor som har detta tillstånd kan vara smittsam i alla lägen. Mediciner som Zovirax ® kan hjälpa minska frekvensen av utbrott och kan hjälpa till att förebygga spridningen av sjukdomen hela tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.