Vilka är de vanligaste Bladder problem?

Bladder drabbar miljoner amerikaner, och även om några av dessa problem är inte ett allvarligt hot mot det allmänna hälsotillståndet, de är alla oroande och kan negativt påverka sin livskvalitet. Några vanliga blåsa problem är urininkontinens, cancer i urinblåsan, och urinvägsinfektion. Orsakerna till dessa problem varierar, men många av effekterna är lika, det vill säga någon typ av obehag eller brist på kontroll vid urinering.

Urininkontinens kan vara den vanligaste av alla blåsa problem. Fler kvinnor drabbas än män, beror på att många faktorer relaterade till graviditet och förlossning kan vara att skulden för inkontinens. Förlossning, i synnerhet, kan försvaga och sträcka musklerna i bäckenbotten som är ansvariga för blåskontroll. Genetiska anlag spelar också en roll för vissa, liksom övervikt. Nerv-och muskelskador, samt nervösa problem system, kan också leda till inkontinens.

För män är de vanligaste orsakerna till inkontinens innehålla en delvis blockerade urinröret, eller eventuellt en tumör som påverkar musklerna blåskontroll. Dessa tumörer kan vara godartade eller kan vara resultatet av urinblåsecancer. Förutom förekomsten av en tumör, blod i urinen är den viktigaste indikatorn att cancer kan förekomma. Urinblåsecancer är oftast lätt att behandla om det upptäcks tidigt, vilket det nästan alltid är. Rökning är den vanligaste riskfaktorn, vilket gör den minskade risken för cancer i urinblåsan en av de hundratals hälsofördelar som gjorts undviks eller sluta röka.

En annan av urinblåsan problem som är vanligare för kvinnor är en urin- urinvägsinfektion (UVI). Urinvägarna innefattar njurar, urinblåsan och urinröret, och allt däremellan. De flesta urinvägsinfektioner är dock helt enkelt urinvägsinfektioner. De är vanligare hos kvinnor eftersom kvinnor har kortare urinrör, vilket gör det lättare för bakterier att komma in i urinblåsan från utsidan.

Risken för en UVI ökar om du inte dricker tillräckligt vätskor, eftersom regelbundna urinering hjälper spola igenom samlats bakterier från urinvägarna. Njursten, diabetes och graviditet är också kända för att öka risken för en UVI. Sexuell kontakt med en ny partner kan också leda till en UVI, främst på grund av införandet av främmande bakterier i närheten av urinvägarna. Vissa kvinnor är benägna att täta urinvägsinfektioner, även den medicinska orsaken till detta är inte känd. Om en UVI eller eventuella problem i samband urinblåsan gå obehandlat kan de leda till nedsatt infektion, som utgör en allvarlig hälsorisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.