Vilka är de primära Tuggtobak effekter?

med ökningen av lagar som förbjuda rökning på många offentliga forum, har tobaksbolagen börjat sälja tuggtobak och andra former av rökfri tobak som ett alternativ. Vissa företag även har gått sin marknadsföring att påstå att rökfri tobak är ett fantastiskt sätt att avsluta rökning missbruk, men detta innebär inte helt slut risk för cancer, det är inte heller säker från olika perspektiv. Tobak är fortfarande ett ämne som kan medföra hälsorisker, och det finns många tuggtobak effekter som människor bör vara medvetna.

I början kan några av de mindre trevliga tuggtobak effekter är dess förmåga att färga tänderna betydligt mer än rökning. Detta beror på att hålla en tuss eller kontakten av tobak i munnen tillåter tobak färg att omge tänderna under mycket längre tid än vad som har en cigarett. Som rökning, kommer tuggtobak också ge dålig andedräkt de flesta av sina användare, och en del personer som använder tuggtobak första gången eller två kan ha en orolig mage.

Skador på munnen, tänder och tandkött några tuggtobak effekter. Redan innan cancer anses, som regelbundet använder tobak kan ha vissa otrevliga effekter på oral hälsa. Några risker inkluderar nöta tänder, försvinnande i tandköttet och tandlossning. Tobak kan påskynda olika former av tandköttsproblem, vilket kan göra tandlossning mer sannolikt.

Många människor som regelbundet tuggar tobak kanske märker en av de mer farliga tuggtobak effekter. Detta är bildandet av vita fläckar på munnen och tungan kallas leukoplaki. I vissa fall leukoplaki är en pre-indikator för munhålecancer. Dessa fläckar är ofta närvarande i områden i munnen där man håller tuss av tobak de tuggar, och de är definitivt ett tecken på att det är dags att sluta. I slutändan kan leukoplaki utvecklas till cancer, men det kan också vara en godartad tecken. Denna chans är förhöjd när tobaksbruk är inblandad.

Även om tuggtobak effekter inte ingår lungcancer, de omfattar risken för cancer i mun och svalg. De kan också öka risken för bukspottkörtelcancer och magcancer. Även om folk spottar ut mest tobak "juice" vissa skaffar förtäring, skicka vissa av de farligaste delarna av ämnet till tarmkanalen.

En annan primära effekten av tuggtobak är beroende. Eftersom tobak inom rökfri former fortfarande innehåller nikotin, är det troligt att regelbunden användning för bara några veckor kommer att skapa ett fysiskt beroende av nikotin. Används för ett par månader kan göra det mycket svårt att ge upp tuggtobak eller använda saker som snus. Hänsyn till den totala hälsoriskerna med användning av detta ämne är det mycket bättre att aldrig börja än det är att försöka sluta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.