Vilka är de olika typerna av parasitmaskar?

Många olika typer av parasiter kan finna sin värd i en människokropp. Viss forskning har visat att antalet olika typer överstiger långt över 1. 000. Tyvärr har bara ett fåtal detekteras med hjälp av vanliga labbtester. Följande är en lista över de vanligaste typerna av parasiter som kan infektera en människokropp.

En av de vanligaste parasitära maskar som finns i den mänskliga kroppen är spolmask. Det beräknas att över en miljard människor har rundmaskar i sin tarm. Dessa parasitära maskar kan öka till cirka 15 inches (38,1 cm) och har möjlighet att lägga 300. 000 ägg per dag. Influensaliknande symtom och förstoppning kan sammanfalla med infektion. Colon inflammation och svårigheter att klara näringsämnen kan följa. I extrema fall kan de avlägsnas genom operation.

springmask, eller trikiner, påverkar över 500 miljoner människor med de flesta av dem är barn. De är ca 1 /3 tum (8,46 mm) lång och kännetecknas av att orsaka klåda runt anus området. De kan identifieras genom att belysa i ett avföringsprov eller genom att placera en bit tejp på anus och ta bort tejpen att inspektera för fast maskar eller ägg.

hakmask hitta lungorna, samt tarmarna, gästfria. De kan läggas ut på entreprenad genom intag av förorenad mat eller vatten eller genom att mata in direkt via oskyddad hud. Införselorten för dessa parasitära maskar kan vara röda eller kliande efter att de har framgångsrikt in i kroppen. Inledande symtom på hak infektion kan innefatta väsande andning, torrhosta, en låg feber eller en blodig septum. Hakmask att angripa tarmkanalen kan leda till aptit förlust, buksmärta, diarré och anemi.

Bandmask är förmodligen den mest beryktade av parasitära maskar. De kan bli upp till 20 fot (6,096 m) lång och infestationer vanligtvis resultatet att konsumera okokt nötkött. Tapeworm infektion har vissa liknande symptom som andra mask angrepp, som buksmärta, diarré, förstoppning och viktminskning.

Trots att genomslag och på hur allvarliga obehandlade infektioner, bör det noteras att parasitära maskar kan behandlas med en korrekt användning av örter. Några av de vanligaste örter som används för att motverka parasitära maskar infektioner är t. ex. malört, svart skrov valnöt och kryddnejlika, men dessa örter måste användas i kombination med varandra för maximal effektivitet. Andra örter och livsmedel som får användas innefattar vitlök, pumpakärnor, yoghurt och andra kända bakterier och infektionsbekämpande agenter. Vidare åtgärder som vidtagits för sanitet och hygien kan ofta bidra till att förhindra ursprungliga infektionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.