Vilka är de olika typerna av bukspottskörteln Cell?

Ordet bukspottkörteln ursprungligen kommer från det grekiska ordet pankreas som betyder allt kött. Det är ett viktigt organ i kroppen som hos vuxna typiskt åtgärder 7,8 inches lång (ca 20 cm) och väger ungefär . 22 pounds (cirka 100 gram). Strukturellt sett är bukspottkörteln indelad i tre delar: huvud, kropp och svans. Svansen vidrör nästan mjälte medan huvudet ligger nära tolvfingertarmen. Generellt sett är bukspottkörteln ligger i centrum av buken och är omgiven av andra viktiga strukturer som mjälte, tarmar, magsäck, och vänster njure.

Som en endokrin körtel, innehåller nästan en miljon cellöar kallade Langerhanska öarna. Det finns fyra typer av pankreas celler som bildar Langerhanska öar: alpha celler som producerar hormonet glukagon, betaceller som producerar insulin, delta celler som utsöndrar somatostatin och PP celler som utsöndrar bukspottkörteln polypeptid. Alla dessa hormoner från bukspottkörteln cell mestadels utsöndras direkt i blodet.

Insulin fungerar mest som en transportör av glukos i cellerna. Detta skulle då resultera i sänkt blodsocker nivåer. Glukagon utför sina åtgärder tekniskt när blodsockernivåerna är mycket låg. Den konverterar allmänhet lagras proteiner och fett till glukos, vilket ökar blodsockernivåerna för cell konsumtion. Somatostatin, å andra sidan, trottoarkanter enzym produktionen av den exokrina körteln.

bukspottkörteln också anses vara en exokrin körtel i att bukspottkörtelns celler producerar enzymer som når mag-tarmkanalen i form av kanaler. De flesta bukspottkörtelns celler som utgör den exokrina körteln kallas acinar celler. De producerar enzymerna lipas, amylas och proteas som fungerar främst i att bryta ner fett, proteiner och kolhydrater som förbrukas under måltiderna.

Inflammation i bukspottkörteln ofta till pankreatit. Detta ofta beror på alkoholintag, infektioner, gallsten, och direkt trauma till området. Ibland orsakar också tillskrivs ärftlig genetiska mutationer. Symptom kan buksmärtor, från mild till allvarlig, ofta smärta kan kännas som strålar i ryggen. Allvarliga fall kan vara förödande och livshotande.

bukspottskörteln cell carcinoma i allmänhet är en progressiv typ av cancer när den inträffar. Det drabbar främst personer i den äldre generationen i åldrarna 60 och 80 år gamla. Ärvda genetiska mutationer, rökning, alkoholkonsumtion och en diet av fet mat till stor del skulden för dess utveckling. Symptom på pankreascancer innehåller ofta viktminskning, gulfärgning av hud och övergripande svaghet i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.