Vilka är de olika typerna av Snarkning enheter?

Snarkning är en ledande orsak till sömnlösa nätter för många människor, särskilt bedmates av dem som lider av snarkning. Som en följd av detta har en ökning av sömn studier och orsaker och åtgärder av snarkning pågått under ett antal år. Många snarkning anordningar, eller snarare utrustning och hjälpmedel som ger sig ut för att stoppa snarkning, har offentliggjorts på senare år, från näsa band till hals spray för dentala implantat och kirurgi.

Den sak att förstå om snarkning är att medan den handling av snarkning sig är universell, de bakomliggande orsakerna och därmed sammanhängande frågor varierar från person till person. Snarkning orsakas av vibrationer i avslappnad eller kollapsade mjuk vävnad i luftvägarna på baksidan av halsen. Om näsgångar blockeras, folk sover andas genom munnen. Vissa människor slutar faktiskt andas under kortare tid, något som kallas sömnapné.

Även om det finns många snarkning anordningar tillgängliga, många av dem inte ger resultat för ett stort antal snorers. Till exempel, nasal band och hals sprayer är exempel på snarkning stöd. Nasal remsor placeras på utsidan av näsan och förväntas ge lyfta och stöd som håller näsan öppen bredare, vilket leder till lättare andas genom näsan. Hals sprejer som marknadsförs som anti-snarkning hjälpmedel är tänkta att smörja hals och mjukdelar i det för att minska vibrationer. För tunga snorers, gör dessa stöd inte har ett högt rapporterat framgång.

Andra snarkning anordningar är lite mer komplext och komma i form av underkäken utdrygningsmedel, eller enkelt uttryckt, bitar mun att flytta överkäken och göra att tungan faller naturligt på plats i stället tillbaka mot luftvägarna . I vissa fall dessa enheter är specialanpassade av tandläkare eller läkare, men det finns några tillverkare som gör självjusterande mun bitar över disk försäljning. Även om bevis för att självjusterande sorter faktiskt arbete skulle vara svårt att uppnå, står det uppenbart att en skräddarsydd passform kan bli mer framgångsrik, men dyrare.

En annan typ av snarkning enhet, kallad CPAP (Continuous Positiva Airway Pressure), är en typ av andning maskin som en läkare ordinerar att effektivt bekämpa sömnapné. En CPAP maskin kräver särskilda inställningar och justeringar, som grundar sig på resultat från ett medicinskt genomfört sömn studie, och därför kräver hjälp av en läkare för att få. Men inte alla snorers har sömnapné eller är kandidater till dessa denna typ av utrustning.

Vissa snorers också anlita ett kirurgiskt implantat, som ger stöd till kollapsade mjukvävnad. En ÖNH (Öron, näsa och hals specialist) är en läkare som är specialiserad på öron, näsa och hals och många utför implantatet förfarandet i sina kontor. Återigen kan vissa människor inte en kandidat för dessa typer av snarkning anordningar, så tala med er läkare.

I slutändan, eftersom det finns så många olika typer av snarkning anordningar tillgängliga, blir människor förvirrade om sina optioner. Personer som är helt utsätts för långvarig sömnbrist på grund av snarkning bör tala med sin läkare om metoder för att minska eller eliminera snarkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.