Vilka är de olika typerna av Healthcare planer?

Hälso-planer kan delas upp i typer, och människor som skaffar en sjukförsäkring bör veta skillnaden i dessa planer. Det kan finnas vissa problem med att definiera hälso-planer, eftersom vissa hälsa underhåll organisationer (HMOs) kallar sin politik "planer", medan andra företag kan kräva olika typer av sjukförsäkringar "försäkring. " Det är lämpligt att använda begreppet planen att hänvisa till de flesta typer av sjukförsäkringar.

En sjukvård plan kan definieras som en metod för försäkring där människor avtala ett visst belopp i betalningar för att få kraftigt reducerat pris täckning för de flesta medicinska behov. Planer kan variera och ha saker som livstid maximus eller begränsningar täckning, uteslutningar täckning, självrisker som måste vara uppfyllda innan några pengar återbetalas till den försäkrade och tillhandahållare copayments. Den sista är vanligt i många hälso-planer och hänvisar till en fastställd mängd ersättning per tjänster, såsom läkarbesök.

Det finns i huvudsak fyra typer av vård planer som människor kan ha. Stora medicinska, hälsa underhåll organisationer (HMOs), Preferred Provider Organizations (offentliga postoperatörer) och Point of Service (POS) planer. Vissa människor kan ha andra typer av vård som planer hälsa rabatt eller katastrofal försäkring. Rabatt planer kan hjälpa rabatt vissa utförda tjänster och katastrofala planer tenderar att endast omfatta vård när vården blir extremt dyrt.

stora medicinska ibland kallas traditionell sjukförsäkring . I denna modell ser folk läkare efter eget val och betalar dem när de får tjänster. De filen sedan med deras försäkring för att få tillbaka en viss del av deras betalning. 80% av betalningen är en vanlig ersättning.

I stora medicinska planer människor ofta har en självrisk de måste uppfylla innan sjukförsäkringen kommer att göra återbetalningar, och det avdragsgilla vanligtvis förnyar varje år. Dessa typer av planer kan ha undantag täckning, men de utgör en betydande valfrihet i vilken medicinsk leverantörerna att se. De har blivit mindre vanligt med införandet av andra typer av vård planer.

En alternativ modell är HMO, som arbetar för att begränsa tillgången och upphandling med specifika leverantörer. Enligt denna typ av plan, människor ser läkare eller annan sjukvårdspersonal och utrustning som avtal med HMO plan. När de behöver se specialister, kan de också välja från en lista av specialiserade leverantörer, och endast i sällsynta fall kan människor se specialister som inte är kontrakterade med planen. De får kräva godkännande för att se specialister eller att ha någon planerad sjukhusvård, om de vill ha ersättning för vård.

I de flesta HMOs kan folk ha en liten självrisk, men tenderar att betala copayments som en del av deras kostnader. De normalt inte behöver begära ersättning eftersom vårdpersonal fil för ytterligare pengar som tillkommer med hälso-och försäkringsbolag. Det kan innebära skyldighet att betala för sjukvård börjar och slutar med copayment, som kan vara lämpligt.

En PPO liknar en HMO plan förutom att människor kan välja att se specialister utanför den föredragna leverantören listan. När de utför sådan plan som stora medicinska försäkringar och kommer att betala en del av personens kostnader. De flesta människor använder en Preferred Provider, vilket innebär att de betalar copayments ungefär som i HMOs. En skillnad är att hänskjutanden vanligen inte behövs för att se specialister.

En annan mycket serviceplan är en hybrid HMO /PPO plan. Människor har föredragit leverantörer men tycks behöva remisser för att se specialister. Utan remisser kan de vara ansvariga för hela kostnaden för specialistvård. De kan se specialist i eller utanför hälsa för nätet, men kräver vanligen en remiss först.

De flesta av dessa vård planer kräver regelbunden betalning. Människor kan få ett plan genom sitt arbete, en professionell förening, privat eller via vissa statliga hälsoprogram. De flesta planerna komma från privata försäkringsbolag och mängd val i den typ av planer är tillgängliga kan variera. Offentliga postoperatörer och Eventuellt tenderar att vara något dyrare än HMOs och stora medicinska kan variera i omfattning priser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.