Vilka är de olika typerna av HMO täckning?

Health Maintenance Organizations (HMO) är en av de vanligaste typerna av försäkringsskydd finns. Det finns tre grundtyper av HMO modeller som kallas personal modell, gruppen modellen och nätverksmodellen. Dessa typer baseras inte på exakt täckning förutsatt, utan snarare på den miljö i vilken vård äger rum.

I personalen modell av HMO täckning, läkare och sjuksköterskor är direkt anställda av HMO. Det finns en plats som alla som omfattas av planen måste gå för att få täckning. Valet av läkarna är tillgängliga är begränsade till dem inom den aktuella byggnaden. Personalen inte behandla alla patienter som inte omfattas av den särskilda HMO plan.

Gruppen modellen är lite mindre strukturerad typ av HMO täckning. Grupp metoder kontrakteras av HMO att ge täckning till sina kunder. Personalen är inte anställd av HMO, men gruppen kan startas av HMO. Personalen har möjlighet att behandla patienter med eller utan HMO täckning.

Den vanligaste typen av HMO täckning är ett nätverk modell. I denna modell, den HMO kontrakt med oberoende läkare, eller grupper av läkare, för att få specialpriser för sina kunder. Som med gruppen modell kan personalen behandla icke-HMO kunder också.

När man väljer HMO tillämpningsområde är det viktigt att veta vilken typ av modell planen följer. Varje typ av täckning har fördelar och nackdelar som bör beaktas. Nätverket modellen är den överlägset vanligaste, men har vissa nackdelar i förhållande till personal eller modeller grupp. I personal-modellen, och vissa grupper modeller, läkare ha mer flexibilitet, och generellt har mer resurser till sitt förfogande eftersom allt sköts internt. Nätverket modellen krävs att mycket särskilda förfaranden skall följas för att få tester och utnämningar specialist, en process som kan kräva betydande RÄNNANDE hos både läkaren och patienten.

Den personal och grupp modeller är inte utan komplikationer. Även om pappersarbete och förfaranden tenderar att vara enklare, är patienter begränsade när det gäller val. En patient kan inte välja en läkare som är närmast de befinner sig, eller som de gillar bäst, utan måste hålla sig inom viss grupp. Andra åsikter, särskilt i personalen modell kan ibland vara svårt att få eftersom läkarna fungerar tillsammans. Det finns ofta förlängs vänta tider för möten också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.