Vilka är de olika sätt att avvärja Mosquito?

många olika produkter som marknadsförs som hävdar att stå emot mygg, och valfritt antal folk rättsmedel cirkulerar via e-post och muntligen. Vad som verkligen fungerar?

Det korta svaret verkar vara: DEET. DEET är den gemensamma benämningen på N, N-dietyl-3-methylbenzamide-du kan se varför ett gemensamt namn behövdes. Det har använts i decennier i huden appliceras kommersiella insektsgifter och är effektivt i timmar. Mängden DEET i avskräckande bör vara mellan tio och trettio procent, högre halter kan orsaka biverkningar. Barn under tolv bör bara ha en tio-procentig lösning, och under två, kan du inte använda myggmedel alls.

Många människor söker efter en "naturlig" lösning för att stå emot mygg, och det finns ett antal gemensamma anläggningar som har en begränsad effekt. Citronella ljus eller olja för uteplats ficklampor är en allmänt använd metod för att tillhandahålla vänlig utomhusbelysning vid försök att slå tillbaka myggor. Studier har visat att personer sittande nära en brinnande citronella ljus drabbas färre biter än människor inte i närheten av ljuset, men färre biter är inte detsamma som inget biter.

Bära citronella-baserade "helt naturlig" hud appliceras repellerande medel kan vara effektiva, men varaktigheten av skyddet är betydligt kortare än för DEET-baserade repellerande medel. Upprepade ansökningar behövs om du vill ständigt stöter bort myggen. Andra växter som visar lite motbjudande egenskaper cederträ, lavendel, vitlök, kanel och pepparmint. Vissa hävdar att en vitlök tablett tas en gång dagligen gör mottagaren ointressant för mygg, men det finns bara obekräftade uppgifter om att detta fungerar.

Avon's Skin Så mjuk hud fuktgivande badolja har ett rykte om att erbjuda skydd mot bitande insekter. Tyvärr, samtidigt som det ger ett visst skydd, är det kortlivade, mindre än en timme i laboratoriestudier.

Bug "zappers" kommer att avlägsna några av insekt befolkningen från omedelbara närhet, men naturligtvis inte kan ge ett fullständigt skydd mot alla mygg. Vissa människor har byggt bat hus för att uppmuntra fladdermöss att flytta in och äta på någon myggor i deras sortiment.

Det mest oroväckande av de senaste skadedjursbekämpning produkter är hem mister systemet, en dyr och potentiellt farlig rad kemiska utsläpp ventiler som ligger runt ett hem. Dessa producerar regelbundet en dimma av kemiska bekämpningsmedel i luften. Liksom automatiska sprinklersystem är imma system på en timer och sprayer på ett förutbestämt schema. Dimman drivor som vinden tar den, eventuellt till en grannes gård, fiskdamm eller lekplats. Effekterna av exponering för kemikalier som används är inte kända, och de system som dödar nyttiga insekter och skadedjur. Deras effekter på husdjur och djur är också okänd. Om du inte kan se till att dimman från ditt hem imma systemet inverkar inte negativt på dig själv, dina grannar, dina barn eller ditt husdjur, är det oansvarigt att använda ett sådant system att slå tillbaka myggor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.