Vilka är de olika nässpray biverkningar?

Over-the-counter nässpray är en typ av läkemedel som brukar hjälpa individer avlasta frågor. Som de flesta mediciner, finns det några nässpray biverkningar vara medveten om innan de används för kort-eller långsiktig hjälp med instängdhet eller en rinnande näsa. Nässpray är utformade för att lindra förkylning och allergi så att människor kan sova mer än en timme eller två åt gången, eller så att symptomen inte störa arbetet eller i skolan prestanda.

För det mesta sidan, över disk nässprayer arbete återhållande verkan på blodkärlen i näsan. Denna regel kan ge viss lättnad. Men effekterna av nässpray är tillfälliga och kommer oftast fram bara några timmar åt gången. Detta kan leda till överanvändning av nässpray, vilket resulterar i näsan effekter spray sidan.

Den vanligaste biverkningen av över disk avsvällande nässpray är rinit, vanligen kallad reboundeffekt. Om behandlingen används för mer än tre eller fyra dagar kan trafikstockningar öka när spray inte används. Detta kan skapa en beroendeframkallande cykel där spray måste användas oftare för att hålla näsan klar. För att stoppa detta reboundeffekt, kan en person behöva steroider eller receptbelagda styrka spray för att rätta till rinit.

Steroid och receptbelagda baserad spray som Rhinocort ™ allmänhet används för att behandla svår allergi och förkylning. Dessutom, till exempel nässprayer också kan användas efter nasal kirurgi, såsom polyp avlägsnande kirurgi. Sådana läkemedel kan lägre nivåer blodkroppar som bekämpar infektioner. Detta kan vara farliga om de enskilda med hjälp av steroider nässpray är utsatt för vattkoppor.

Nasal effekter spray sidan av att använda kraftfulla steroider och receptbelagda baserade sprayer är att det kan medföra vissa letargi och sömnighet. Detta kan göra det svårt att hålla sig vaken. Andra biverkningar av steroider nässprayer kunde omfatta några blåmärken, akne, produktion av ansiktshår, en torr eller ont i halsen, och ofta näsblod.

Liknar steroid nässpray är antihistamin azelastin, vanligen kallat Astelin ™ . Detta läkemedel används för att behandla allergisk och icke-allergisk former av rinit. De biverkningar av spray vanligaste är irritation i näsan, näsblod, och sömnighet.

Det finns också cell stabilisera nässpray som Cromolyn ™. Detta läkemedel lindrar vanligtvis allergiska symptom genom att stoppa näsan celler från att ge ut vissa kemikalier. Det betyder dock inte att behandla symtom på förkylning och allergier när de börjar, när näsan börjar löpa, med flera av spray kommer inte att lindra symptomen. Sådana nässprayer är bara effektivt för vissa människor. Vanliga nässpray biverkningar av stabilisatorer omfattar ofta irritation i näsa, hosta, lätt andningssvårigheter och irritation i halsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.