Vilka är de bästa sätten att stoppa Nasal Bleeding?

Nasal blödning är en vanlig företeelse som drabbar både barn och vuxna. När en person har ett näsblod, blod ut från mjukt foder i näsan. För att stoppa näsan blödning är det viktigt att använda fingrarna för att utöva påtryckningar på näsborrarna.

När en person upplever ett näsblod, kan det vara en skrämmande upplevelse. I de flesta fall är nasal blödning ofarligt. Det är ofta uppkommer i samband med känsliga invändiga beklädnaden näsan är irriterad över allergier och förkylningar. Å andra sidan kan nasal blödning bli följden av förhöjt blodtryck eller artärer som har hårdnat. Denna typ av näsblod är överdriven och kräver läkarvård.

För att stoppa näsan blöder, försiktigt nyp ihop näsborrarna i näsan, så att de stannar stängd. Detta bör göras sittande upprätt. Luta sig fram så att det inte finns någon risk för att svälja blod. Fortsätt att sätta press på näsan i tio minuter.

Efter tio minuter, släpp näsborrarna för att se om blödningen har upphört. Klämmande näsborrarna stängd påverkar näsans septum, det område där näsblod ofta sitt ursprung. Ett tryck på membranet ofta staunches blodflödet.

Ett annat bra sätt att behandla nasal blödning är att tillämpa en kall kompress på näsan. Oavsett vilken metod en person väljer han eller hon aldrig bör fastställa under en näsblod. En person med ett näsblod också borde avstå från att snyta sig vid behandling av denna sjukdom.

Om nasal blödningen fortsätter, är nästa steg att söka läkarvård. Akutsjukvård krävs om näsblod varar mer än 20 minuter, näsan kan vara trasig eller den person som kan ha drabbats av en skallskada. Människor som lider av täta näsblod behöver se sin läkare för att avgöra om ett mer allvarligt tillstånd som är orsaken. De som tar aspirin, warfarin, eller blodförtunnande medel bör rådgöra med sin läkare också, eftersom dessa läkemedel kan orsaka näsblod.

Det finns sätt att förebygga näsblod också. Använda en luftfuktare för att hålla luften fuktig bidrar till att minska frekvensen av näsborren blödning. En saltlösning nässpray kan också återfuktar näsans foder, vilket leder till en minskning av näsblödningar. Människor som lider av högt blodtryck bör sträva efter att sänka blodtrycket, som förhöjt blodtryck kan orsaka näsblod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.