Varför vidga De mina ögon för en ögonundersökning?

Komma regelbundna ögonundersökningar är ett viktigt sätt att övervaka din optiska och allmänna hälsa. Del av en grundlig synundersökning är elev dilatation, som åstadkoms genom att ögondroppar i ögat som kommer att tvinga din elev att stanna öppen, även i starkt ljus. Elev dilatation inte är obekvämt, men det utgör en förlust av en del av din dag, som sjunker tar ungefär 30 minuter till jobbet, och du kommer ha svårt att se för ca en timme efter din examen, tills droppar har slutat att fungera. Vissa patienter fråga sig om de behöver elev dilatation med varje synundersökning.

elev dilatation är oerhört viktigt, eftersom det ger optiker för att se hela vägen in i bakre delen av ögat. Under en vanlig synundersökning kommer optiker använda ett starkt ljus och en lins för att se in i ögat, hälsokontrollen av hornhinnan, iris, och linsen i ögat. Men orsakar ljus eleven att ingå avtal, vilket gör det svårt för optiker att se bakre delen av ögat. När den ordinarie synundersökning är gjort, kommer optiker vidga era elever så att han eller hon helt kan kontrollera din optiska hälsa.

bak i ögat värd för näthinnan, synnerven och viktiga blodkärl. När dina elever vidgade kommer optiker tydligt kunna se dessa delar av ögat och utvärdera dem. Elev dilatation kan avslöja allmänna hälsoproblem såsom högt blodtryck, och kan också fånga tecken på glaukom och grå starr tidigt. Av dessa skäl, optiker fråga patienten att underkasta sig elev dilatation med varje synundersökning, trots besvär, eftersom de skulle hellre fånga allvarliga medicinska problem tidigt.

Friska vuxna bör få en synundersökning, tillsammans med elev dilatation, varje eller vartannat år, eller oftare som rekommenderas av en optiker. Människor som löper hög risk att utveckla optiska förhållanden kan behöva få sina ögon undersökas oftare. I varje fall ihåg att ta ett par solglasögon med till din synundersökning, så att ljus utanför inte kommer att skada dina ögon efter examen. De optiker kontor kommer vanligen att ha flera par av disponibel solglasögon också, ifall du glömmer. Eftersom du kan känna desorienterad efter elev dilatation kan du också överväga att be någon annan att köra dig till ditt öga utnämning, eller följa dig på kollektivtrafik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.