Vad kan jag förvänta mig från ett bråck Operation?

bråck orsakas av alltför stor påfrestning kan komma in på en försvagning av buken muskler, trycka en del av tarmen igenom. Den vanligaste platsen för vuxna bråck är i inguinal ligament, den nedre regionen av bukväggen. Ett bråck kommer att kännas som en liten ballong trycka mot huden. Det finns en chans att tarmen fastnar, eller till och med vrida, kan orsaka en mycket allvarlig blockering. Av denna anledning är det viktigt att få bråck reparerad.

Ett bråck operation är ett kort, rutinmässig kirurgi, oftast bara varar en timme eller två. Under operationen kommer bråck måste skjutas i bukhålan, och den försvagade väggen muskel kommer att repareras. Före operationen är patienterna uppmanas att fasta för en viss tid, så att tarmen en chans att klara, vilket gör operationen lättare. När patienter kommer till sjukhuset, kommer deras blodtryck kontrolleras, och de kommer att gå igenom en serie tester för att se till att de är friska och kunna ha bråck operation.

Innan ett bråck operation, patienter ges anestesi för att förhindra smärta. Det finns tre olika typer av bedövningsmedel som kan ges. Det vanligaste är narkos, där patienten sover genom förfarandet. De andra alternativen är lokalbedövning eller en epidural. När läkemedlet är i kraft, kommer kirurgen att börja reparera bråck.

Patienterna kommer att hållas på smärtstillande medel för de första dagarna efter bråck operation. Efter detta får de använda över disk smärtstillande. Ice bör tillämpas på driften webbplats för första 24-48 timmarna. Efter det bör värme användas för att förbättra blodflödet och påskynda läkningsprocessen. De förband som täcker såret bör hållas rena och torra.

Medan han fortfarande på sjukhuset, kan patienter uppmanas att andas djupt och hosta ofta, för att hålla lungorna klar. Genom att trycka en kudde mot magen kan lindra en del av de efter operationen smärta. Ett rör kan ha införts i kirurgi webbplats för att underlätta dränering och snabbare läkning. Under återvinning bör en patient flyttar regelbundet sina ben, även om de håller på att återhämta i sängen, för att förhindra att det bildas blodproppar.

stygn införas efter bråck operation bör lösas upp i sju till elva dagar. Inom ett par dagar, bör patienten ha möjlighet att stiga upp och flytta runt, även om de fortfarande måste vara försiktig över att utöva själva. Hålet i bukväggen kommer att ta tid att läka. Om det finns någon svullnad eller var på operation plats, eller om en feber utvecklas är det viktigt att omedelbart söka läkare, eftersom det skulle kunna vara ett tecken på infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.