Vad ingår i kostnaden för tandimplantat?

Den totala kostnaden för dentala implantat i allmänhet inbegriper kostnaden för själva operationen är den konstgjorda tänder används för att ersätta saknade eller skadade dem, och i vissa fall ett inledande samråd besök. Kostnader och förfaranden som anges för priset varierar från läkare till läkare. I många fall innebär det kostnader för implantat kirurgi inte avse ett besök för att kunna bedöma en patients rätt, eller för besök som krävs för att åtgärda eventuella tidigare sjukdomar som kan påverka förfarandet.

De flesta tänder implantat utförts av kirurgiskt in metall inlägg i käkbenet. Proteser sedan in i tjänster, i allmänhet genom att skruva fast dem i. I vissa fall kan tandproteser införas direkt i käkbenet. Fördelarna med att genomgå det förfarande jämfört med mer traditionella proteser, är att den konstgjorda tänder inte beror på den omringade tänderna att stanna på plats. Inopererade proteser är också stadigare och inte flytta eller flyttar när de är riktigt insatt.

Kostnaden för mottagande implantat innebär i allmänhet att proteser och det kirurgiska ingreppet som krävs för att infoga dem. Patienter får betala olika pris beroende på antalet nödvändiga proteser och omfattningen av eventuella muntliga skador. Om en patient behöver flera proteser införts, är det vanligen möjligt att dela upp operationer så att endast en eller två proteser placeras på en gång. Detta kostar mindre på framsidan, men kan lägga till upp till dyrare med tiden.

Vissa patienter kan behöva ha ytterligare arbete innan kostnaden för tandimplantat kan fastställas. De som har tuggummi och kärlsjukdomar, diabetes, vissa cancerformer och andra sjukdomar kommer att behöva dessa villkor under kontroll före operation kan utföras. Alla förfaranden, mottagningsbesök eller läkemedel behövs för att patienten att bli frisk nog för kirurgi kan resultera i ytterligare kostnader.

Storleken på typ av tandvårdsförsäkringen en patient kommer också att påverka den slutliga kostnaden för tandimplantat. Vissa försäkringar kan täcka implantat om de släpps ut av kosmetiska skäl. Om de görs för att lindra smärta eller för att reparera tandröta eller sjukdom, då det belopp som beror på de exakta politiken som används.

Det finns också andra alternativ som kan användas för att sänka kostnaderna för tandimplantat. Mini implantat kan vara för mindre tänder och molarer och är vanligen mindre dyr än full storlek tandproteser. Dessutom, de flesta implantat bara senaste 10 till 20 år. Efter denna tidpunkt kommer de att behöva komma att ersättas. Tänder som ligger i bak i munnen som används för att tugga mat ofta slits snabbare än tänder i främre delen av munnen. I de flesta fall ersätta tandproteser ofta är billigare än det inledande förfarandet, om operation inte är nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.