Vad finns det för djup ventrombos Symtom?

Djup ventrombos är ett allvarligt medicinskt tillstånd när en blodpropp former i en ven. Den djupa ven finns vanligtvis i en persons ben. Om koagler reser till lungorna, hjärtat eller andra organ döden kan resultera i några timmar. Djupa ventromboser symtom är svullnad av ben, smärta i benen, och rodnad i benet. De drabbade benet kan också känna sig varmare i handen.

Människor kan drabbas av djup symptom ventrombos av olika skäl. De som sitter under en längre tid i flygplan, tåg eller bilar, skulle kunna utveckla en blodpropp i en ven. När en person röker cigaretter, han eller hon har en högre risk att utveckla djup ventrombos.

Kvinnor som är gravida eller som nyligen har fött barn kan också drabbas av en blodpropp i benet. Även kvinnor som tar p-piller kan vara i riskzonen för denna sjukdom. Personer med cancer, hjärtsvikt och andra allvarliga sjukdomar kan drabbas av djup ventrombos också.

När en läkare misstänker att en patient har en blodpropp i djupa ven, han eller hon kommer att göra en fysisk undersökning av patienten. Läkaren kommer då att genomföra en serie tester för att avgöra om patienten har djup ventrombos. Ultraljud kan blodprover och röntgen användas för att diagnostisera patienten. En patient kan också genomgå en datortomografi (CT) scan eller magnetisk resonanstomografi (MRT).

Om en patient får diagnosen en blodpropp i djupa venen, kommer läkaren att behandla proppen så att den växer inte större. Behandlingen kommer också förhindra att levra sig från att resa till kroppens organ. Slutligen garanteras behandling som en blodpropp kommer inte att reformen.

Läkaren kan välja att hjälpa patienten genom att anställa flera olika typer av behandling. Han eller hon kan ordinera blodförtunnande medel, mediciner för att begränsa blodets förmåga att levra sig, eller andra läkemedel som fungerar som filter, fånga blodpropp så att det inte är tillåtet att resa i hela kroppen. Blodet har då möjlighet att passera genom venerna effektivt. Kompression strumpor kan ges till patienten för att lindra smärta och svullnad i benen. När dessa metoder inte fungerar, kan läkaren rekommendera operation för att ta bort blodproppen från den djupa venen.

Djup ventrombos är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. Om folk struntar de första djupa symptomen ventrombos, de löper risk att utveckla andningsproblem, bröstsmärtor, och andra viktiga symtom som kan leda till en livshotande situation. Läkare kan snabbt bedöma en patients symptom djup ventrombos och ge medicinsk behandling som kan rädda patientens liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.