Vad bör jag veta om efter förlossning Bleeding?

efter förlossning blödning är en vanlig och normal del av slutet av graviditeten. Det är något som att ha en mycket lång menstruationen, eftersom blödning, kallad avslaget kan pågå i upp till sex veckor. Under de första dagarna efter graviditeten avslutas, kommer du att uppleva ganska kraftig blödning som är klarrött till färgen. Detta är typiskt, och du ska inte fråga om du har vägarna förbi stora blodproppar (ungefär lika stor som en golfboll), eller är mättar mer än en pad per timme.

Normal förlossning blödning kan öka om du är särskilt aktiv de första dagarna efter leverans. Att få vila är viktigt att bromsa blödning, och om du märker att du blöder mycket, men ändå inte passera stora blodproppar eller mättar mer än en rondell en timme, kanske du vill tillbringa en dag mestadels i sängen eller vilande på en soffa. Efter cirka fyra dagar, färg postpartum blödning är ljusare eller kan se något brunt. Utseende av ljusa röda blod, särskilt mycket av det, kan indikera ett mycket allvarligt tillstånd som inträffar efter den fjärde dagen.

I ungefär 2-10% av graviditeter, blir postpartum blödning för tung och visar blödningen. Följ din läkares riktlinjer, men i allmänhet bör du fråga om blödningen blötläggning mer än en rondell en timme, eller om ljusa blod blir klarröda igen plötsligt. Ett annat tecken på blödningen är blodproppar som är lika stora som eller större än en golfboll. Om du noterar dessa symptom behöver du omedelbar vård. Blödningen hotar ditt liv och kräver akut vård för att hjälpa den blödande sluta.

Det finns några personer som verkar vara mer i riskzonen för onormala postpartum blödning. Dessa omfattar personer som har haft inducerad arbete, hade en flerbarnsfödsel hade placenta previa under graviditeten, eller som hade ett mycket stort barn. Även om dessa villkor inte behöver finnas för blödningar förekommer, kan de göra händelsen mer sannolikt och du bör noga följa avslaget för tecken på eventuella blödningar.

En annan sak du måste titta på när observera avslaget är potentiella för infektion. Om avslaget luktar illa eller om du har frossa eller feber kan du ha utvecklat en infektion. Det är viktigt att kontakta din läkare omedelbart om du misstänker infektion.

Normal postpartum blödning och ansvarsfrihet vanligtvis upphör av den sjätte veckan, och några kvinnor kommer bara märker avslaget i ca två veckor efter graviditeten slutar. Om du fortsätter att få ansvarsfrihet efter den sjätte veckan, tala med din läkare. Också vara medvetna om du inte ska använda tampong under de första sex veckorna efter en graviditet. Använd i stället kuddar, och under de första veckorna, tänker använda natten eller överdimensionerade kuddar för att skydda mot läckage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.