Vad bör jag veta om Wilderness Survival?

Wilderness överlevnad beror ofta på att ha den listige och viljan att hitta ett sätt när saker verkar hopplöst. Överleva under sådana extrema förhållanden, i synnerhet utan hjälp av kommunikationsutrustning och annan modern teknik, kan vara svårt, särskilt för lång tid. Men det finns många berättelser om människor lever, trots bra odds för att de kunde tänka sig ur situationer.

taktik vidtas när i vildmarken i stor utsträckning beror på vilken typ av vildmarken ett befinner sig själv i. Även om många tänker på öknen som en djungel eller skogsmiljön, det är inte alltid fallet. En vildmarken är någon stor tarmkanalen hos outvecklade, eller glest utvecklat, land. I vissa fall är det inte landa alls.

Oavsett vilken typ av landskap som du befinner dig i, en av nycklarna till vildmarken överlevnad kommer att finna vatten och husrum. Om i det fria, solen kan orsaka solbränna, den allvarligaste som kan leda till infektion och uttorkning. Därför skriver ett skydd, eller åtminstone hitta en lämplig täcker för huden, ansiktet och huvudet, blir särskilt viktig. Om det i en skog kommer det naturliga kapellet ger ett visst skydd. Men om det i en öken eller strandsatta på havet, är ett skydd av största vikt.

Att hitta vatten kan också vara en svår uppgift, beroende på miljön. Om på land, försöker alltid att hitta de lägsta punkten på omgivande höjd, eftersom det är där vattnet är mest sannolikt att ligga. Detta gäller särskilt om du är i en bergig region. Om vatten är dålig, är det kritiskt viktigt i vildmarken överlevnad att hitta så mycket som möjligt och, i händelse av regn, samla in så mycket du kan.

Även om många TV-program och berättelser fokusera på förvärv av mat när de är i vildmarken överlevnad läge är det viktigt att komma ihåg att mat är en sekundär fråga. Ja, du behöver det så småningom, men om du spenderar mer energi att få det än att det ger dig, du är bara skada dig själv. Insamling frukter och bär är ett viktigt och enkelt sätt att finna näring. Om du är osäker på om ett bär är bra, är det bäst att låta bli. Om du känner att du måste äta det, inte svälja det om det smakar bittert. Detta är ofta ett varningssystem i naturen.

Dessutom, om du tror kommer du missade och någon vet ungefär var du befinner dig, gör ditt bästa för att vistas inom allmänt område. En av de vanligaste misstagen människor gör i vildmarken överlevnad blir mer förlorad. Om någon vet var du ska leta, är chansen att en räddningsaktion kommer att börja efter ett tag. Det är ditt jobb att göra en tydlig signal. Detta kan vara en brand eller tecken på något annat slag.

För dem som kommer att tillbringa mycket tid i öknen, kan det vara särskilt bra att ha någon form av vildmark överlevnad guide. Dessa guider finns tillgängliga från många olika källor och kan hjälpa till med planering och tekniker överlevnadsförmåga, inklusive bilder på vad man ska undvika och vad som kan vara säkra att äta och dricka ur. För dem som behöver hjälp med kompetens vildmarken överlevnad, en vildmark överlevnad guidebok kan vara en utmärkt resurs verktyg. Det är dock viktigt att se till att boken inte är för stor och klumpig och dem i öknen bör hitta ett sätt att hålla den skyddad från väder och vind.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.