Vad bör jag veta om Percocet narkotikamissbruk?

Percocet är ett bedövningsmedel, vanligen av receptbelagda, smärtstillande medel som är en kombination av droger oxykodon och paracetamol. Liksom många andra narkotiska ämnen, är oxykodon ett beroendeframkallande ämne, och människor kan bli fysiskt beroende av oxykodon under en relativt kort tid. Percocet beroende inte nödvändigtvis beror på överanvändning av läkemedlet. Regelbundet föreskrivna Percocet, för behandling av långvariga symptom av smärta kan leda till narkotikamissbruk.

För det mesta Percocet, förskrivs på kort sikt för att behandla smärta. De som tar medicin under längre tid än tre veckor kan utveckla fysiska tecken på Percocet beroende. Dessa får inte märks förrän medicineringen stoppas. Abstinens kan vara svår för vissa människor och inkluderar illamående och kräkningar, oro, rinnande näsa och ögon, sömnlöshet och till och med feber.

Dessa symtom är viktig och svår och kan pågå i ett par dagar till flera månader beroende på omfattningen av missbruk och tidigare användning. Det rekommenderas därför att användningen av under tre till fyra veckor efter att medicineringen avsmalnande stället för att stoppa det plötsligt, och för dem som har varit på Percocet under längre perioder, stoppa läkemedel bör under ledning av en läkare. För att avsluta Percocet missbruk, andra människor kräver medicinsk detox behandling på ett sjukhus eller läkemedelsbehandling anläggning.

En annan effekt av att använda Percocet för längre tid är att läkemedlet blir mindre effektiv och människor kommer att behöva mer för att lindra smärta. Detta innebär att Percocet missbruk kan lätt orsaka missbruk av läkemedel. Teoretiskt begreppet missbruk till exempel användning av läkemedlet för annat än avsett ändamål, och som överstiger recept rekommendationer. När folk börjar överanvända Percocet, de blir inte bara fysiskt utan känslomässigt beroende av drogen, och långa överanvändning har inneboende problem. Eftersom Percocet innehåller paracetamol det kan lätt skada levern om överutnyttjas.

Som med alla typer av läkemedel eller läkemedel som är beroendeframkallande, kan Percocet missbruk verka på två nivåer. Människor kan behöva frånträda fysiska beroende av drogen förutom att lära sig hur att hantera avsaknaden av läkemedel från en känslomässig synvinkel. Att lära sig att hantera vissa kvarvarande eller upplevda smärta kan göra indragning mer utmanande för de med Percocet beroende.

Det finns långsiktiga användare av Percocet som skulle kunna vara teoretiskt betecknas som missbrukare, men som inte överskrider dosen eller läkarens rekommendationer. Detta är människor som lider av kronisk smärta, och de bör inte betraktas som "missbrukare" nödvändigtvis i en känslomässig mening. Ibland kronisk smärta kräver regelbunden narkotiska behandling för att kunna bedriva en normal verksamhet. Det är viktigt att förstå att ett plötsligt stopp långtidsanvändning av Percocet rekommenderas inte, och de som är långsiktiga användare bör tala med sin läkare om lämplig detox från Percocet eller en gradvis minskning av medicineringen till slutanvändning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.