Vad bör jag veta om Överdriven Gäspningar?

Överdriven gäspande orsakas av en minskning av syrehalten i blodet. Det är ofta förknippas med tristess eller brist på sömn eller frisk luft. Gäspningar betraktas som överdimensionerat när det händer mer än en gång per minut. Även om det tillskrivs vanligen vara sömniga eller uttråkad, kan det också orsakas av ett sjukdomstillstånd som epilepsi eller en tumör.

När en person gäspar, öppnar han käkar bred och andas in djupt. Detta orsakar stora tryck i lungorna. Gäspningar tros vara en skyddande reflex som hjälper till att upprätthålla en korrekt lung inflation och förhindra kollapsade alveoler.

Medicinska orsaker till alltför stora gäspningar är epilepsi, en hjärntumör, encefalit, multipel skleros och progressiv supra nukleära pares. Dessa medicinska tillstånd orsaka en vasovagal reaktion. Under en vasovagal reaktion, vagus nerve ökade aktivitet, orsakar hjärtfrekvens och blodtryck sjunka. Detta resulterar i en person gäspningar.

Överdriven gäspningar, orsakats av ovan angivna sjukdomar, vanligtvis förknippas med förekomst av andra symptom. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, illamående, yrsel, hjärtklappning och svimning. Om kraftiga gäspningar uppstår med dessa symtom, rådfråga en läkare eller sjuksköterska.

Gäspningar samband med sömnighet, tristess och syrebrist kan bli en stor störning. När en person gäspar vid fel tidpunkt, kan det anses vara oförskämd eller stötande. Lyckligtvis kan en gäspning tillfälligt försvinna.

gäspar kan orsakas av uttråkning. När du tittar på ett ointressant prestanda, film, eller skäl en person kan ha en släng av överdriven gäspningar. För att undertrycka gäspar, han kan hålla munnen stängd ordentligt och knyter sin käkar. När gäspning kommer på att han måste hålla trycket i den bakre delen av käkarna och svälja gäspning.

Överdriven gäspningar, orsakade av sömnighet, kan motverkas genom att dricka mycket vatten. Dehydrering är en stor orsak till trötthet. När en person dricker mycket vatten, kommer gäspande upphöra. Varje gång lust att gäspa är stark, dricker en stor klunk vatten och gäspa passerar.

Om en person har inomhus hela dagen, som arbetar på ett kontor, kan hon börja gäspa alltför. Detta orsakas av brist på syre. Det kan dämpas genom att gå utanför för en kort, men snabb, promenad. Detta kommer att öka flödet av syre till hjärnan och hjärtat. När hon återvänder inomhus bör lust att gäspa har passerat.

Gäspningar så för alla, även vid de mest pinsamma gånger. Om en oväntad gäspning sker vid en offensiv tid bör en täcka munnen. När gäspning är färdig, bör han be om ursäkt till alla som verkar kränkt och fortsätta med sin verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.