Vad bör jag veta om Abdominal ömhet?

buken, som också kan kallas magsäcken eller buken, är ett stort område som berör många viktiga organ. Mage ömhet kan syfta på smärtor kände någonstans från bäckenet till nedre delen av bröstet, och denna stora av en yta betyder att buksmärta kan orsakas av många saker. Många orsaker till tillfällig smärta i buken är milda och inte kräver uppmärksamhet. Överskott av gas eller äta för mycket kan orsaka stora obehag, och villkor som virus kan också resultera i massor av magont som löser, eftersom människor blir bättre. Andra orsaker till buken ömhet som vanligtvis godartad inkluderar kramper med månatliga menstruation och obehag efter utformningen av den magmusklerna.

smärtintensitet är inte alltid en bra indikation på allvar villkor. Överskott av gas eller en släng av maginfluensa kan vara oerhört smärtsamt, samtidigt mild buken ömhet som visar andra allvarliga tillstånd kan ignoreras. Det är därför bra att veta när smärtan visar öppenvård. Vanligtvis, om smärtan kvarstår i över en vecka, oavsett svårighetsgrad, är det värt att se en läkare. All smärta som uppstår under tidig graviditet teckningsoptioner snabb läkarvård, och personer som lider av diarré eller illamående som varar mer än tre eller fyra dagar bör också söka läkarvård.

Vissa symtom när de förekommer med buken ömhet kräver omedelbar medicinsk hjälp. Dessa inkluderar kräkningar men inte kan få en tarmtömning. Andra saker att titta efter är blodiga kräkningar eller svart avföring, som kan tyda inre blödningar, stora bröstsmärtor och smärta i axlar eller nacke. En annan potentiella nödsituationer är om magen är utspänd eller trängs ut och öm vid beröring.

Det finns så många orsaker till buken ömhet att det skulle vara svårt att lista dem alla. Smärta kan ange villkor som blindtarmsinflammation, buk blödning, mag-eller tarmcancer, obstruktion av tarmen, till Crohns sjukdom, sår eller njursten, bara nämna några. Även om många villkor som orsakar obehag är direkt kopplade till tarmen eller tarm, ibland smärta tyder villkor som inte riktigt relaterade till magen eller tarmen. Smärta i magen kan orsakas av aortastenos bristning eller hjärtinfarkt och STREP fall svalg kan resultera i magen värker, i synnerhet barn.

Hur en läkare behandlar smärta i buken beror mycket på orsaken. Därför finns det ingen enskild behandling för det. Diagnostisera orsaken kan vara svårt också, men ibland lösningen är uppenbar. Appendicit är ganska lätt att visualisera på en x-ray, men tillstånd som colon irritabile kan behöva diagnostiseras genom uteslutningsmetoden, och kan medföra ett flertal tester för att utesluta andra saker.

Eftersom det inte finns någon enskild orsak till buken ömhet, skulle människor betala endast beaktande av riktlinjer för när du ska söka hjälp. Tyvärr kan med vissa villkor, god läkarvård inte helt adress smärta. Vissa människor, som de med Crohns sjukdom, kan behandla kroniska låga buksmärtor som inte är helt löst genom olika behandlingar av Crohns sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.