Vad bör jag tänka på när man köper kondomer?

Kondomer har funnits i århundraden. Även om de viktigaste funktion under tidigare år var att förhindra oönskade graviditeter, skälen för att köpa kondomer inkluderar nu skydda enskilda från att anlita en sexuellt överförbar sjukdom. För att se till att produkterna du köper ger tillräckligt skydd samt öka den sexuella njutning, här är några saker du bör tänka på när man betänker de många kondomer på marknaden idag.

Kanske en av de förbisedda allra överväganden har att göra med storleken på kondom. Tyvärr är det många människor antar det finns bara en storlek. Även om det var sant i gångna tider, som inte längre är sant idag. Försök att använda en kondom som är för liten kan leda till en hel del obehag när det aktiveras i intimitet och är också större risk att bryta under användning. På samma sätt är en kondom som är för stort mycket mer sannolikt att glida bort under användning, och därmed utsätta båda parter att möjligheten att dela sexuellt överförbara sjukdomar eller som medför en oplanerad graviditet. Många tillverkare ger information som stöd för att köpa kondomer med en rätt passform.

Valet av material kan göra stor skillnad för båda parter. Om endera partnern har en allergisk reaktion mot latex, alla kondomer gjorda med detta material bör undvikas. Polyuretan produkter skulle vara ett bättre alternativ, eftersom materialet inte tenderar att orsaka problem som latex inte för vissa människor. Om huvudsyftet är att undvika en oplanerad graviditet, är användningen av naturliga lammskinn en bra idé. Dock vara medvetna om att lammskinn slidor gör något för att förhindra överföring av alla typer av virus eller STD.

Smörjning är en annan fråga som bör tas upp i förväg. Precis som med det material, många smorda använda kondom medel innehållande spermiedödande medel som kan utlösa en allergisk reaktion. Om så är fallet för dig eller din partner, går med en osmord kondom är ett bättre alternativ. Detta gör det möjligt att hitta ett smörjmedel som inte kommer att irritera någon av parterna, samtidigt som man tillhandahåller den smörjning som krävs för att skapa njutning.

Tillsammans med kondom för män, finns det också en kondom designad speciellt för kvinnor. Den kvinnliga kondomen sätts in i slidan före samlag. De flesta märken omfattar inte smörjmedel, så det är nödvändigt lägga till någon typ av smörjning före insättning så att båda parter kommer att vara bekväm. Dock tenderar den här typen av kondom för att skapa mer buller än kondomer byggda för män, och får inte vara gynnsamt för romantik. Den kvinnliga kondomen erbjuder utmärkt skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Förutom säkerhetsfrågorna, finns det gott om glädje kondomer att välja mellan. Det finns märken som kommer i många färger, inklusive några som lyser i mörkret. Den vibrerande kondom ger lite extra känsla för båda parter, medan känsliga kondomer ger styrka och säkerhet utan Avtrubbning känslan av samlag i den manliga. Räfflad modeller kan också ge ytterligare känsla för båda parter.

I alla händelser välja kondomer som ger ett högt skydd mot alla typer av sexuellt överförbara sjukdomar. Se till att de är en bra passform, och att smörjmedel inte kommer att irritera någon av parterna. Förutom att ha roligt med val av färg, smak och känsel förbättra funktioner. Med så många alternativ på marknaden idag, det finns en god chans att du hittar flera som kommer att ge mycket glädje men också hjälpa dig att förbli friska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.