Vad betyder en Elektroencefalogram (EEG) Test?

elektroencefalogram (EEG) utvärderar elektrisk aktivitet som produceras av hjärnan, vilket kan betyda eller utesluta vissa villkor, oftast kramper. Den EEG tar ungefär en timme att slutföra, och resultaten automatiskt skissat på papper, medan en videomonitor registrerar rörelse av patienten, vilket kan störa provningen.

Det är lättare att läsa ett EEG av en vuxen, eftersom det finns mindre variationer i hjärnans aktivitet. Detta är inte fallet med ett EEG-test som används på ett barn. Det finns ofta så mycket variansen i hjärnans aktivitet som ett EEG hos barn kan vara förenligt med epilepsi som inte fanns. Generellt beslag sjukdom hos barn, utan närvaro av identifierbara anfall kräver Andra provningar än ett EEG ha bekräftat resultat.

Som ett test fortskrider, om den används för att undersöka beslag oordning, kan en person vara inriktad på att titta på blinkande lampor, som kan utlösa ett anfall. Lamporna stoppas om bevis från EEG visar att en person är i pre-anfall läge. Alltså den person som generellt inte har ett anfall, men visar elektrisk aktivitet i överensstämmelse med vad som skulle bli ett anfall.

Ett EEG kan också användas för att utvärdera andra villkor. Till exempel skulle människor som kommer till ett sjukhus i ett förändrat medvetandetillstånd, kanske efter en skallskada, har förmodligen ett EEG utförs. Migrän har visat sig ha en liknande EEG-mönstret, och människor som lider av dem kan ha ett EEG för att bekräfta diagnosen. Vissa psykiska störningar som är ekologiska i naturen kan också visa en tydlig mönster av elektrisk aktivitet.

Personer med tumörer, eller med hjärnan bölder kan också uppvisa brist på elektrisk aktivitet i vissa delar av testet. Vad bra, en EEG kan mäta total avsaknad av hjärnaktivitet, vilket bekräftar att en patients död.

Generellt ett EEG är till stor hjälp med att mäta en patient som kan vara förenlig. Ett skrikande barn, till exempel, eller en patient med extrem mental störning, som inte kan behålla lugnet, kommer att ha en skadad EEG test. För barn är ett EEG oftast planerade under barnets naptime.

Inte som alla hjärnfunktioner kan mätas genom ett EEG. Röntgen eller mer komplexa sökningar förmodligen följer ett EEG som talar för en tumör eller kranial svullnad för att bekräfta diagnosen. Den elektriska mönster i hjärnan mäts mot "normala genomsökningar. " Således EEG kan vara ett utmärkt verktyg för att föreslå varians. Kan dock läkare måste titta vidare för att bekräfta den faktiska betydelsen av variansen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.