Vad behöver jag veta om Cascara Sagrada?

Cascara Sagrada är en ört med laxerande effekt som har en lång historia av användning i Native American medicin. Den är tillverkad av barken av Rhamnus purshiana , en typ av havtorn buske naturligt i västra Nordamerika, som spänner över delar av British Columbia och nordvästra USA. Även Cascara Sagrada har varit en populär ingrediens i över receptfria läkemedel i över 10 år förbjöd USA Food and Drug Administration (FDA) dess användning i över receptfria produkter under 2002 på grund av otillräckliga uppgifter om dess giftighet.

Namnet Cascara Sagrada är spanska för "helig bark", och örten också kallas ofta chitticum bark. Barken av Rhamnus purshiana är grå eller brun och splotched. Anläggningen kan bli upp till 50 fot (15 meter), men är vanligtvis 16 till 33 fot (5-10 meter). Den har blanka gröna blad, små gul-gröna blommor och bär som förfaller från klarrött till lila eller svart.

Cascara Sagrada måste torkas och åldrats under minst ett år innan den kan användas medicinskt. Intag av färsk bark kan orsaka kräkningar eller blodiga diarréer. Örten aktiva substansen är anthroquinones, som inducerar peristaltiken, eller muskelsammandragningar, i kolon. Det kan tas i kapsel eller flytande extrakt form, eller torkad bark kan användas för att göra te. 300 mg är en standard dos av Cascara Sagrada, och det är oftast tas på natten för att få en tarmtömning på morgonen, eftersom det tar sex till 12 timmar för att få effekt.

Om du bor i ett område där Cascara Sagrada är tillgänglig, vara medveten om att dess säkerhet inte har bekräftats av FDA och att den bör tas med försiktighet. Cascara Sagrada är inte avsett att tas på lång sikt och kan faktiskt orsaka beroende, inte ta det för mer än sju dagar i rad. Barn och gravida kvinnor bör inte ta Cascara Sagrada, och det är också farligt för personer som lider av Crohns sjukdom, ulcerös kolit, diverticular sjukdom, svår hemorrojder, kärlsjukdom, hjärtsjukdom, allvarlig anemi, lever-eller njursjukdom, hjärtsvikt, buken bråck, appendicit, gastrointestinal cancer eller senare kolon kirurgi.

Vissa biverkningar av Cascara Sagrada inkluderar magkramper, elektrolytrubbningar, och Escherichia melanos, en mörk missfärgning av tjocktarmen. Överdriven användning kan orsaka blodig diarré eller kräkningar. Om du upplever sådana symptom efter att ha tagit Cascara Sagrada, sluta använda och kontakta din läkare. Långtidsanvändning av Cascara Sagrada har kopplats till onormal tillväxt i kolon kallade adenom och cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.