Vad är stafylokocker skållade hud syndrom?

stafylokocker skållade hud syndrom (värdepappersavvecklingssystem) är ett tillstånd i huden som är resultatet av en infektion som orsakas av en stam av stafylokocker bakterie. Tillståndet kännetecknas av röd, smärtsam, ibland blåsor, hud som separerar i lager, visas som om den har bränts. Stafylokocker skållade hud syndrom, även kallat Ritter sjukdom, eller bara skållade huden syndrom, oftast drabbar spädbarn, små barn, och personer med nedsatt immunitet.

Stafylokocker skållade hud syndrom kan börja med ett utseende som liknar andra hudinfektioner, till exempel svinkoppor. Andra tecken är feber, frossa, och områden där huden är smärtsamt irriterad eller blåsor. Under infektion, stafylokocker bakterier producerar ett gift som infiltrerar huden, vilket gör det översta lagret av huden för att skala bort från nästa. En gång smittad, kan det översta lagret av huden lossna i stora skivor med ännu en lätt beröring.

Behandling av stafylokocker skållade hud syndrom börjar med identifiering. Beroende på hur tidigt SSS är fångad, kan healing börja inom fem till sju dagar efter påbörjad behandling med ett antibiotikum effektivt mot stafylokocker bakterier. Men om uppsägningen av huden har börjat, kan sjukhusvård vara nödvändig. Intravenöst dropp kan ges för att återställa vätske-och elektrolytbalansen Saldon som förlorade med exponeringen av rå lager av hud. Dessutom kan huden måste behandlas med kompresser och salvor.

Prognosen för stafylokocker skållade hud syndrom är utmärkt och de flesta individer att återhämta sig med få några komplikationer. Vänster obehandlade, stafylokocker skållade hud syndrom kan leda till en infektion djupare in i huden liksom septikemi, en allvarlig infektion i blodet.

Det finns inget garanterat sätt att undvika staphylococcal skållade hud syndrom, men tidig upptäckt och behandling avsevärt förbättrar varaktighet och svårighetsgrad av sjukdomen. Håll alltid spädbarn och småbarn ordentligt badat och torkas noggrant innan dressing.

Alla barn uppvisar stor spridning rodnad, inflammation och irritation i huden bör utvärderas av en läkare-särskilt om barnet är i ett daghem eller annan anläggning kända för att ha haft en staphylococcal infektion. Om tillståndet har utvecklats till feber och utsöndring av huden, en resa till akuten kan vara nödvändigt för att undvika uttorkning och ytterligare infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.