Vad är sambandet mellan insulin och glukos?

Glukos är en sockerart som förekommer i frukt och vävnader djur och vätskor. Insulin är ett hormon som produceras av speciella celler i bukspottkörteln. Sambandet mellan insulin och glukos ligger inom insulin uppgift: att reglera omsättningen av glukos och andra näringsämnen.

Diabetic organ har slutat att producera insulin eller upphört att använda det ordentligt. Livsmedel, inklusive glukos, bryts ner av kroppen i olika föreningar för att utföra kroppsfunktioner. Glukos ger kroppen energi, hjälper till med självläkande och tillväxt, och utför cellulära uppgifter. Insulin går till blodet och flyttar glukos till cellerna.

halten av glukos i kroppen förändras när en person äter, rörelser eller erfarenheter stress. Olika typer av insulin har forskat och utvecklat. Läkare välja bland flera tillgängliga typer beroende på deras patientens medicinska historia, livsstil, risker och andra läkemedel. Föreskriven insulin imiterar hur en bukspottkörteln fungerar.

Sambandet mellan insulin och glukos är den springande punkten att behandla diabetes. En spruta, insulinpenna eller insulinpump blir det insulin i kroppen. När insulin frigörs, går det till blodomloppet och börjar sänka blodsockret. Styra blodsockernivåer är målet på insulin. Patienter måste arbeta för att hålla sig inom rätt blodsockernivå intervall genom att ta insulin och använda enheter glukosmätning flera gånger under dagen.

Läkare mäta blodsockernivåerna på flera sätt. En fastande blodsocker är den första kontrollen för att fastställa diabetes. Postprandialt blodsocker prov ges vanligtvis två timmar efter en måltid. Ett slumpmässigt blodsocker prov ges flera gånger under dagen för att visa hela varianser. En hemoglobin A1c blodprov visar på en genomsnittlig nivå under två eller tre månader. Om en patient's test lyder under sju procent, är de som kontrollerar nivåerna. Annars är länken mellan insulin och glukos en av obalans.

Gravida kvinnor är ibland ges ett muntligt prov glukostolerans. Efter att ha druckit en söt glukos-innehållande vätska, kvinnan testas för graviditetsdiabetes. Insulin kan ingå i behandling under en graviditet graviditetsdiabetes finns. Det muntliga provet avgör om sambandet mellan insulin och glukos är en sund en.

En annan koppling mellan insulin och oro glukos hypoglykemi, som också kallas insulin chock. Hypoglykemi inträffar när din blodsockernivå har onormalt låga i förhållande till insulinnivåer. Diabetiker kan bli hypoglykemiska efter att ha tagit för mycket insulin eller att inte äta med jämna mellanrum. Bibehålla sunda nivåer och konsekvent övervakning är nyckeln till att behandla diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.