Vad är polymyalgia rheumatica Symtom?

polymyalgia rheumatica är en svår sjukdom som kan orsaka obehag, kan stelhet och smärta i olika leder, och debuten kan ibland plötsligt. Detta villkor är mest förknippas med människor som är äldre-som normalt belastar dessa 50 år eller äldre. Det anses en autoimmun sjukdom och det har viss relation till andra typer av artrit. Förutom diffus värk i olika leder, kan polymyalgia rheumatica symtom är de som gör att människor känner nedgånget eller trött.

smärta i samband med denna sjukdom klassas som måttlig till svår, vilket innebär att vissa människor kommer att obekväma och andra kan vara i extrem smärta. Sjukdomen varierar också beroende på debut. Vissa människor uppstå ur sängen på morgonen med en plötslig flesta symtomen polymyalgia rheumatica och de kanske känner sig hårt eller värkande höfter, smärtsamma lår, ont i axlar, ömmande överarm, och en stram hals. Till en början kanske obehag begränsas till en sida av kroppen, men vanligtvis kommer att påverka båda sidorna till slut, som framhålls ibland tillståndet kan ske snabbt eller kan ta ett tag att utveckla hela.

smärta och obehag är det mest slående polymyalgia rheumatica symptom, och människor kan rapportera känsla olika nivåer av smärta under dagen. Vissa tycker att när vakna på morgonen, stelhet och smärta är mest kända, men med lite rörelse, finns det en förbättring och de är mindre obehagligt. Graden av muskel ömhet är klart varierande, men när människor inte får behandling för denna sjukdom, kan det bli gradvis svårare.

Förutom smärta, kan polymyalgia rheumatica symptomen göra en del människor känner att de kommer ner med influensa. De kan känna sig mycket trött och kör ner samt ha en allmän känsla av obehag. Vissa människor rapport viktminskning också. Tillsammans med dessa de vanligaste uttrycken för sjukdomen andra symtom polymyalgia rheumatica har rapporterats, och dessa kan omfatta depression, lätt feber, aptitlöshet, och muskelvärk eller stelhet i andra delar av kroppen. Blodprover vanligtvis visar att människor är anemiska.

polymyalgia reumatiska symtom kan vara närvarande med ett annat tillstånd. Vissa människor har redan eller kommer att få jätte cell artrit, vilket leder till inflammation i blodkärlen. Vissa människor anser polymyalgia rheumatica som ett förebud om enstaka cell artrit. Men andra är snabba att påpeka att personer som redan har en enda cell artrit kan få detta tillstånd sekund. Helt klart är att förhållandet mellan de två sjukdomarna är inte helt förstod.

Det finns lyckligtvis behandling av polymyalgia rheumatica, vilket kan bidra till att minska sjukdomens symptom. Detta innefattar att ge mediciner som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och kortikosteroider. Med behandling, förutsatt att folk kan tolerera biverkningar, kan villkoret försvinna inom cirka två till fyra år eller tidigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.