Vad är några riskfaktorer för hjärtsjukdomar?

Hjärtsjukdom är ansvarig för 1,2 miljoner hjärtinfarkter i USA varje år. Över 40% av befolkningen drabbas av hjärtinfarkt kommer att dö, vilket gör en hjärtsjukdom av de vanligaste dödsorsakerna i USA Många av de som överlever kommer att bli permanent handikappade.

Tyvärr har många av de riskfaktorer för hjärtsjukdom är helt enkelt utanför din kontroll. Enligt American Heart Association, 83% av de personer som dör av hjärtinfarkt är 65 år eller äldre. Dessutom män har en större risk för hjärtsjukdom än kvinnor. Afroamerikaner, indianer och mexikanska amerikaner löper också en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom. Med föräldrar, mor-och farföräldrar eller syskon med hjärtsjukdom är en annan betydande riskfaktor.

Även om du inte kan kontrollera din ålder, kön, ras eller hereditet, kan du minska din risk att utveckla hjärtsjukdomar med fokus på livsstilsförändringar du kan göra för att förbättra din allmänna hälsa. Till exempel är kopplingen mellan fetma och värme sjukdomar väl kända. Överviktig gör ditt hjärta arbeta hårdare och ökar dina odds för att utveckla diabetes, högt blodtryck och högt kolesterol. Om du är överviktig, till och med förlora bara 10 pounds (4,53 kg) kan drastiskt sänka din risk att utveckla hjärtsjukdom. Naturligtvis kommer att binda dig till en regelbunden motion rutin och en hälsosam kost full av färsk frukt och grönsaker också en rad andra viktiga hälsofördelar.

Alkoholkonsumtion ökar risken för hjärtsjukdom, eftersom alkohol kan orsaka oregelbunden hjärtrytm och högt blodtryck. Det är dock intressant att notera att måttliga alkoholkonsumenter har en något lägre risk att utveckla hjärtsjukdom än människor som inte dricker alls. Måttlig alkoholkonsumtion definieras som en drink per dag för kvinnor eller två drinkar per dag för män.

Cigarettrökning orsakar en rad hälsoproblem, bland annat en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom. Forskning har visat att rökare har en fördubblad risk för hjärtsjukdom jämfört med icke-rökare. Passiv rökning kan också öka en persons risk att utveckla hjärtsjukdom, särskilt om andra riskfaktorer är närvarande.

Även stress inte direkt orsakar hjärtsjukdomar kan det vara en betydande riskfaktor för att utveckla villkoret. Stress tvingar kroppen att arbeta hårdare för att utföra viktiga uppgifter, att placera en extra belastning på hjärtat. Dessutom när de ställs inför stressituationer, många människor FROSSA i ohälsosamma livsmedel och misslyckas med att få regelbunden motion. Detta kan leda till viktuppgång och en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.