Vad är några orsaker till håravfall hos kvinnor?

Även håravfall hos män får oftare påpekas håravfall hos kvinnor förekommer, och har många orsaker. Dessa kan vara allt från saker som tillfälligt påverkar tillväxten eller vilotillstånd av hår schakt med villkor som permanent kan skapa håravfall. Kvinnor kan räkna med att förlora omkring 100 hårstrån per dag, men betydligt mer än detta kan tyda på ett antal faktorer. De stora orsakerna är hormonell obalans, vissa sjukdomar, låg eller hög sköldkörtelhormon nivåer, vissa mediciner, brist på näringsämnen som behövs, och stress.

Håravfall hos kvinnor kan ibland tillskrivas tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Detta kan ge högre än normalt nivåer av det manliga hormonet androgen. Ibland den enda symtom på PCOS är håravfall på huvudet, eller det kombineras med hårväxt i ansiktet.

En del kvinnor kan ha genetisk predisposition mot tidigt håravfall, som kan börja att vara närvarande i 20-årsåldern eller 30-talet. Detta villkor, kvinnligt håravfall kan resultera i håret som tunnar betydligt i vissa mönster, så att fler hårbotten är uppenbar. Detta är sällan resulterar i total skallighet, men kan resultera i kraftigt tunnas hår.

annan vanlig orsak till håravfall hos kvinnor är obalans av sköldkörtelhormon. Detta kan vara den vanligaste orsaken, enligt vissa hälso-och sjukvårdspersonal, och kan missas om obalans är liten. Efter att ha för mycket eller för lite sköldkörtelhormon kan påskynda håravfall, och ibland kvinnor som inte haft förlust som tidigare kommer att märka att öka håravfall när de börjar ta sköldkörtelhormon. Andra hitta håravfall minskar om de tar sköldkörteln medicin.

Long sjukdomar kan skapa tillfälligt håravfall hos kvinnor, och detta kan ske upp till tre eller fyra månader efter tillfrisknande. Sjukdom, t. ex. cancer som kräver antingen strålning eller kemoterapi kommer också att resultera i tillfällig förlust. Även många kvinnor notera en betydande uppsving i håravfall särskilt när de tvättar håret efter att ha varit gravid. Detta är vanligt eftersom graviditeten tenderar att reducera hår utsöndring, och när graviditet slutar kroppen kan sprida lite extra hår i början. Resultatet ska inte märkas för någon annan, även om det kan verka som om du sprider en hel del från början.

Andra tillstånd som kan leda tappar hår är anemi, och även sjukdomar som rutin beröva kroppen av näringsämnen som anorexi och bulimi. I själva verket kan människor som är bantning, särskilt när de inte får tillräckligt med protein eller järn, märker betydande håravfall. En annan möjlig orsak kan vara brist på vitamin B12, som är svår att få om du inte äter något kött eller biprodukter kött.

Det finns många läkemedel som kan orsaka håravfall hos kvinnor. Dessa omfattar många antidepressiva läkemedel, blod mediciner blodtryck, höga doser p-piller kontroll och blodförtunnande läkemedel. Medicinska experter, visar också att stress som en potentiell orsak. Hög stress situationer kan resultera i håravfall flera månader efter en stress händelse inträffar.

På grund av de många orsakerna till håravfall hos kvinnor, om du är kraftigt håravfall och har inte bara varit med om en stressig situation eller varit gravid, är det en bra idé att tala med din läkare. En hel del av förutsättningarna är ovanstående behandling, och inte bara för att ta itu håravfall. Om du har en dålig diet, du har blodbrist, eller att din sköldkörtel är låga, kan detta ha en inverkan på din kropp och din framtida hälsa. Tänk schemaläggning en tid hos din läkare för att titta på möjliga orsaker och få behandling om nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.