Vad är några kalciumbrist Symtom?

Kalcium är den mineral som kroppen behöver mest att bygga och underhålla starka ben. Det är också viktigt för muskelsammandragning och för att blodproppar. Vissa kalciumbrist symtom är blek hud, trötthet och muskelvärk och ryckningar.

kalciumbrist, även kallad hypokalcemi, är ett resultat av otillräcklig kalcium i blodet. Ibland är detta på grund av otillräckliga kalciumintaget. Ibland är det på grund av dålig upptagning av kalcium.

kalciumbrist symptom kan ofta ge möjlighet till behandling innan tillståndet blir för svår. Om tillståndet kvarstår under en längre tid och blir svår, kronisk kalciumbrist kan utvecklas. Detta kan åtföljas av en mängd allvarligare symtom. Ett felaktigt behandlade kalcium kan lägga grunden för andra sjukdomar som benskörhet och rakitis.

Det finns fall där barn föds kalcium bristfällig. Sådana barn kan inte växa ordentligt, och deras ben får inte utvecklingen på rätt sätt. Ibland upplever magbesvär och diarré. Mödrar som är kalcium brist kan ha svårt att tillhandahålla lämplig bröstmjölk.

För pre-teens och tonårsflickor, kan kalciumbrist symtomen påverkar deras kvinnliga utveckling. De kan puberteten sent. Det är också möjligt att deras menstruationscykeln blir oregelbunden, och de kan uppleva kraftigt blödning med kramper.

Synlig kalciumbrist symtom är blek hud och håglös utseende. En person som lider av tillståndet kan tröttna lätt och verkar uppträda lata. Hon kan också börja svettas runt hennes hårfäste även när den är kall.

kalcium påverkar också tänderna. I spädbarn, får tänderna utvecklas sent eller vara defekt. I äldre personer, kan avancerade karies börja och bli mer progressiv.

Det finns några kalciumbrist symtom som bara kan upptäckas av en läkare. Till exempel kan det ta en läkares bedömning för att upptäcka att en person är anemisk. Det kan också ta en läkare att göra kopplingen mellan de till synes osammanhängande symtom.

Benskörhet, en sjukdom som ofta beror på kalciumbrist, är vanligast hos kvinnor och utvecklas vanligen efter klimakteriet. Kaukasiska och asiatiska kvinnor är särskilt rekommenderas att bekämpa kalciumbrist eftersom de är de grupper som är mest sannolikt att drabbas av osteoporos. Denna sjukdom, som gör att benen spröda, har inga symptom. Det vanligtvis bara upptäcks när en person bryter ett ben.

kalciumbrist symtom är bäst hanteras genom att arbeta för att förhindra att tillstånd i förväg. Vissa människor väljer att tillgodose sina dagliga behov av kalcium genom kosttillskott. Andra väljer att tillgodose sina behov genom sin kost. Naturliga källor är ofta rekommenderas över kosttillskott, och inkluderar sojamjölk, broccoli och kidneybönor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.