Vad är några hjärtvänlig Saker jag kan göra?

Hjärt-hälsosamt liv behöver inte vara ansträngande eller tidskrävande. Du kan verkligen förbättra din allmänna hälsa och övergripande känsla av välbefinnande genom att göra ett fåtal friska förändringar av din livsstil. Passa in motion när och var du kan äta mer frukt och grönsaker och minska stress genom daglig avkoppling.

Nya undersökningar har visat att stress kan bidra till viktökning. Många studier har visat alla typer av stress ska vara kopplade till hjärtsjukdom. Arbeta till överdrift och inte ta tid att slappna av tillräckligt är ett stort problem i dagens värld, när många av oss utsätts för press att tjäna tillräckligt med inkomster att gå ihop. Lägg till den familjen och förhållandet stress och vi gör inte oss själva eller våra hjärtan några tjänster. Men även med en timme eller en halvtimme om dagen i lugn avkoppling kan hjälpa oss att bli mer hjärtvänlig.

Lägga till mer frukt och grönsaker i din kost varje dag är lätt om du äter dem för mellanmål och även försöka ha minst två grönsaker till middag. Mayo Clinic rekommenderar äter mest frukt och grönsaker eftersom det är en kostfiber som finns i dessa vegetabilier som är tänkt att sänka kolesterolvärdet. Lägre kolesterol medför ofta en lägre risk för hjärtsjukdom. Att äta mer frukt och grönsaker kan också bidra till att förhindra att äta för mycket kolesterol upp mat eftersom fibrer kan göra dig hel.

Motion är viktigt att ett hjärta hälsosam livsstil. Många av oss börjar en tre gånger i veckan träna regimen och gå lös på den full kraft först att helt överge det inom den första månaden eller två. Studier har visat att även ett par minuter av träning kan få hjärtat hälsa, så det är bättre att börja smått och passar motion i vardagen där du kan. Till exempel finns det många övningar du kan göra på ditt skrivbord. Du kan också börja gå efter din middag och sedan gradvis öka hastigheten för en snabbare promenad.

Det viktigaste att komma ihåg när man försöker göra mer för att leva ett hjärta hälsosam livsstil är att göra förändringar stegvis, men vara konsekvent. Ju mer vanebildande du kan göra nå för morot pinnar i stället för chips för din mellanmål, desto mer sannolikt att du kommer att vara att hålla fast vid det. Om du inte är en stor beundrare av motion kan du börja bli mer hjärtvänlig genom att bara dansa till dina favoritlåtar i några minuter varje dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.